Strudel cu branza de vaci si merisoare

de alinutza1983 in Prajituri, 24 Mai 2011 | 3898 vizualizari

 

Da....dupa indelungi cautari ( " care-au durat aproape 30 de ani : ) ) am gasit merisoare!!! atat de gustoase si aromate sunt aceste fructe rosii , incat le-am folosit la cateva deserturi ale caror retete le voi posta in curand!...

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj ( bella) sau doar 1/2 foaie Linco
  • 400-500 gr barnzica de vaci ( va recomand una mai grasa...pentru ca eu am cam dat-o in bara la partea asta si am luat slaba..)
  • 3-4 linguri zahar - dupa gust
  • 1 lingura smantana + 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • 50-60 gr merisoare ( hidratate in prealabil in apa calduta si o lingura coniac)
  • pentru finisare:
  • 1 ou+ 2 linguri lapte
  • 1-2 linguri zhar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza de vaci si merisoare:

1. Lasam la hidratat merisoarele intr-un pahar de apa calduta in amestec cu coniac ( sau rom ) pentru cca 15 minute, timp in care vom pregati umplutura!


2. Branza de vaci se amesteca cu zaharul , oul si smantana pana la obtinerea unui amestec omogen , apoi vom adauga si merisoarele scurse de apa ( eventual lasate pe un servet de bucarie sa se absoarba umezela! Se aromeaza dupa gust cu coaja de lamaie rasa sau vanilie!


3. Foaia dezghetata de aluat se va imparti in 3 parti egale ( imaginar), iar pe bucata din mijloc se va intinde umplutura de branza!


4.Lateralele aluatului se vor taia in fasii egale de cca 1 cm-1,5 cm...se vor pune altrenativ apoi una peste alta de la stanga la deapa, de la dreapta la stanga...pana terminam tot aluatul! Cand strudelul este gata il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il ungem cu un amestec de ou si lapte, apoi presaram cu zahar brun.Dam la cuptor ptr cca 20 min., pana cand este rumenit!


5.Se portioneaza rece si se serveste cu mare pofta!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si sub forma de ministrudele, respectand acelasi procedau, dar imapartind foaia de aluat in 6 dreptunghiuri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza de vaci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

25.05.2011, 16:58

bun bun

Bucataras Medi 1

26.05.2011, 16:51

ce bine arata si ce mult imi plac merisoarele...................

alinutza1983 1

26.05.2011, 17:21

ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29