Strudel cu branza de vaci si merisoare

de alinutza1983 in Prajituri, 24 Mai 2011 | 4148 vizualizari

 

Da....dupa indelungi cautari ( " care-au durat aproape 30 de ani : ) ) am gasit merisoare!!! atat de gustoase si aromate sunt aceste fructe rosii , incat le-am folosit la cateva deserturi ale caror retete le voi posta in curand!...

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj ( bella) sau doar 1/2 foaie Linco
  • 400-500 gr barnzica de vaci ( va recomand una mai grasa...pentru ca eu am cam dat-o in bara la partea asta si am luat slaba..)
  • 3-4 linguri zahar - dupa gust
  • 1 lingura smantana + 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • 50-60 gr merisoare ( hidratate in prealabil in apa calduta si o lingura coniac)
  • pentru finisare:
  • 1 ou+ 2 linguri lapte
  • 1-2 linguri zhar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza de vaci si merisoare:

1. Lasam la hidratat merisoarele intr-un pahar de apa calduta in amestec cu coniac ( sau rom ) pentru cca 15 minute, timp in care vom pregati umplutura!


2. Branza de vaci se amesteca cu zaharul , oul si smantana pana la obtinerea unui amestec omogen , apoi vom adauga si merisoarele scurse de apa ( eventual lasate pe un servet de bucarie sa se absoarba umezela! Se aromeaza dupa gust cu coaja de lamaie rasa sau vanilie!


3. Foaia dezghetata de aluat se va imparti in 3 parti egale ( imaginar), iar pe bucata din mijloc se va intinde umplutura de branza!


4.Lateralele aluatului se vor taia in fasii egale de cca 1 cm-1,5 cm...se vor pune altrenativ apoi una peste alta de la stanga la deapa, de la dreapta la stanga...pana terminam tot aluatul! Cand strudelul este gata il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il ungem cu un amestec de ou si lapte, apoi presaram cu zahar brun.Dam la cuptor ptr cca 20 min., pana cand este rumenit!


5.Se portioneaza rece si se serveste cu mare pofta!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si sub forma de ministrudele, respectand acelasi procedau, dar imapartind foaia de aluat in 6 dreptunghiuri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza de vaci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

25.05.2011, 16:58

bun bun

Bucataras Medi 1

26.05.2011, 16:51

ce bine arata si ce mult imi plac merisoarele...................

alinutza1983 1

26.05.2011, 17:21

ms

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de porc

de Ancutsa 5

ieri la 21:20

Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă

de Ancutsa 5

ieri la 21:13

Gem de caise

de Ancutsa 5

ieri la 20:15

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor