Strudel cu dovleac

de Ela68 in Prajituri, 15 Oct 2013 | 6000 vizualizari

 

Pentru ca mi-au ramas doua cani de dovleac de la placinta cu dovleac, am cumparat de la Lidl aluat de patiserie si am facut rapid un mini strudel.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de dovleac deja calit, preparat ( dulce, cu scortisoara )
  • 1 aluat de patiserie ( 275 gr )
  • 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
  • 1 lingura zahar tos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Se desface aluatul si se imparte ochiometric in trei pe latura lunga.

Se aseaza dovleacul pe centru, iar partile laterale se cresteaza oblic, la 2 cm. Se aseaza alternativ peste umplutura cate o fasie din aluat si se unge deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Presaram deasupra zaharul si dam la cuptorul preincalzit, la foc mai iute la inceput, pana se desface foaia de aluat, apoi mai incet pana devine aurie. Totul dureaza aproximativ 30 minute.Se taie rece.

Putem inlocui dovleacul cu orice alte fructe sau gem.

Cu ciocolata n-am incercat inca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac si nuci