Strudel cu mere si nuca

de mamaieelena in Prajituri, 11 Oct 2012 | 1489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Se foloseste o masura si aceasta fiind ceasca de cafea:
  • 2 cesti cu apa rece
  • 1 ceasca cu ulei+ o jumatate de cesca
  • o priza de sare
  • 600g faina aproximativ
  • Umplutura;
  • 6-7 mere
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 ceasca cu nuca
  • 4 linguri cu zahar (depinde ce gustul fiecaruia si de mere)
  • 1/2 lingura scortisoara
  • 2-3 linguri cu pesmete(depinde cat sunt de zemoase merele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si nuca:

Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Va intrebati de ce am curatat coaja? Pentru ca merele erau de vara si coaja inca nu se copsese bine si au fost si foarte zemoase, fapt pentru care am folosit si pesmetul (nu totdeauna se foloseste pesmetul depinde de mere).


Intr-o cratita mai groasa (eu o am din aluminu groasa de 6-7 mm si teflonat, acest aspect m-a ajutat ca nu am stat langa ea mereu sa amestec sa nu se lipeasca.


In timp ce se fac merele, intr-un castron se pun toate ingredientele pentru a pregati aluatul. Cand este gata se intinde cam de 15/20cm si in ceasca de cafea unde este jumatate cu ulei se pun 1-2 linguri cu faina amestecand cu o furculita. Se obtine o ciulama mai groasa care trebuie sa fie intinsa pe aluat cu degetele, pe toata suprafata, apoi se ruleaza ca un sul. Se se impacheteaza in trei, dupa care se taie in doua si se intinde aluatul sau in trei (depinde cat de mare este ceasca de cafea). Aluatul se intinde si in partea din fata a aluatului ,se pun pe lungimea lui merele care s-au racit si in care s-au adaugat toate celelalte ingrediente;zahar,scortisoara,nuca, apoi se ruleaza si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.


La fel se procedeaza si cu cealalta foaie. Se da la cuptorul incins la 200 grade dar inainte de a fi bagata in cuptor se portioneaza cu cutitul. Este gata cand este rumenita.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

jolygina 1

13.10.2012, 21:36

mamaieelena 1

14.10.2012, 20:13

multumesc gina

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ștrudel cu mere și nuci