Strudel cu mere si nuci

de Rocsi in Prajituri, 19 Noi 2012 | 2404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • mere
  • zahar
  • 2 -3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • scortisoara
  • miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si nuci:

Aluat


Apa o turnam intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta. Faina o cernem si o punem intr-un bol. Peste ea punem sare, uleiul, coaja rasa de portocala. Adaugam apa calduta si incepem sa framantam. Cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam cu framantatul. Il lasam la odihnit, la loc, cald cam 30 de minute.



Umplutura:


Aici nu va dau cantitatile exacte pentru ca fiecare face cata umplutura doreste. Eu am facut multa, dar merge sa puneti mai putina in strudele, ca totusi parca a fost prea multa la mine.


Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem de zeama. Intr-o cratita punem uleiul si merele. Adaugam zahar dupa gust, zaharul pudra cu pastai de vanilie si le lasam pe foc sa se inmoaie putin. La final le aromatizam cu scortisoara. Dam umplutura deoparte sa se raceasca.



Aluatul il impartim in doua bucati. Intindem bine fiecare bucata de aluat in doua foi dreptunghiulare. Punem pe fiecare umplutura de mere, apoi bucati de miez de nuca. Venim cu partea de jos a aluatului pana la mijloc, apoi cu parte de sus, dar lipim putin de partea de jos. Capetele le impachetam bine sa nu curga umplutura.


Ungem doua tavi de chec cu margarina si punem hartie de copt. Asezam fiecare strudel in tava si le intepam cu furculita. Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita aproximativ 50 de minune, pana sunt coapte si rumenite. Cand sunt gata le scoatem sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.


Sursa de inspiratie aluat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Rocsi 1

30.11.2012, 12:59

E usor de pregatit sa stii

gio 1

15.12.2013, 17:10

Rocsi 1

15.12.2013, 18:29

Gio

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Strudele cu mere