Strudel cu mere si nuci.(de post)

de lilik in Dulciuri, 3 Dec 2012 | 9801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie dreptunghiulara aluat de foietaj(cu grasimi vegetale).
  • 3 mere
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr pemet
  • 50 gr stafide
  • scortisoara
  • 50 gr miez de nuca maruntit
  • esenta de rom
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si nuci.(de post):

Punem stafidele la inmoi in apa calduta amestecata cu putina esenta de rom.

Intr-o tigaie punem margarina sa se topeasca,apoi punem pesmetul si il rumenim putin,dupa care dam deoparte si adaugam 1 lingura de zahar si putina scortisoara.

Merele le curatam de coaja si cotoare,apoi le taiem feliute.

Intr-un bol amestecam merele,pesmetul rumenit,stafidele stoarse,nuca,putina scortisoara si restul de zahar.

Desfacem foaia de aluat si pe toata suprafata intindem compozitia de mere,apoi cu grija rulam,inchidem bine la capete si punem strudelul in tava,tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu margarina topita sau lapte de soia si dam la cuptorul incins la 200° pana este frumos rumenit.

Servim strudelul pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si nuci.(de post)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ștrudel cu mere și nuci