Strudel cu mere si nuci.(de post)

de lilik in Dulciuri, 3 Dec 2012 | 9760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie dreptunghiulara aluat de foietaj(cu grasimi vegetale).
  • 3 mere
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr pemet
  • 50 gr stafide
  • scortisoara
  • 50 gr miez de nuca maruntit
  • esenta de rom
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si nuci.(de post):

Punem stafidele la inmoi in apa calduta amestecata cu putina esenta de rom.

Intr-o tigaie punem margarina sa se topeasca,apoi punem pesmetul si il rumenim putin,dupa care dam deoparte si adaugam 1 lingura de zahar si putina scortisoara.

Merele le curatam de coaja si cotoare,apoi le taiem feliute.

Intr-un bol amestecam merele,pesmetul rumenit,stafidele stoarse,nuca,putina scortisoara si restul de zahar.

Desfacem foaia de aluat si pe toata suprafata intindem compozitia de mere,apoi cu grija rulam,inchidem bine la capete si punem strudelul in tava,tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu margarina topita sau lapte de soia si dam la cuptorul incins la 200° pana este frumos rumenit.

Servim strudelul pudrat cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si nuci.(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel