Strudele cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 4507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un pachet foi de placinta (400g)
  • 500g branza de vaci
  • 5 linguri de zahar sau dupa gust
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • stafide (optional)
  • ulei pentru uns foile
  • un galbenus de ou+2 linguri de lapte pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu branza dulce:

Lasam la decongelat foile de placinta. Intre timp ne ocupam de umplutura: branza o amestecam cu praful de sare si zaharul, punem si ouale, esenta de vanilie si stafide (optional).

Fiecare foaie de placinta o ungem cu ulei, iar pentru un strudel am pus cate 2 foi, ambele unse cu ulei si pe partea scurta a foii am pus cate 2-3 linguri din umplutura, am rulat o data, capetele din margini le-am indoit spre interior si am rulat asa pana la capat.

Asa am procedat pentru toate foile de placinta. Mie mi-au iesit 6 strudele.

Punem strudele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei si le bagam in cuptorul preincalzit pentru cca 10 minute.

Intre timp batem galbenusul cu laptele si dupa cele 10 minute de stat in cuptor, le scoatem si ungem toata suprafata cu compozitia rezultata.

Bagam din nou la cuptor pentru 30 minute sau pana sunt usor rumene.

Dupa ce le scotem le lasam sa se raceasca acoperite cu un prosop umed. Se taie dupa ce s-a racit complet.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce