Strudele cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 8 Mar 2015 | 3754 vizualizari

 

M-am inspirat de la Motan. Au iesit foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 1500g mere;
  • 200g zahar;
  • un pachet de foi pentru placinta de 400g;
  • 50-100ml ulei pentru uns foile;
  • doua linguri de zahar pudra pentru ornat.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Se spala merele, se decojesc si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc, amestecand din cand in cand. Merele sunt gata atunci cand se evapora sucul pe care l-au lasat in cratita. Se lasa la racit.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se iau doua foi de placinta si se ung cu ulei, dupa care se adauga doua linguri de mere. Se impaturesc foile, astfel incat sa se obtina  o forma dreptunghiulara. Se ung cu ulei si pe deasupra. Se continua asa pana se termina foile.

Se baga strudelele la cuptor pana cand se rumenesc. Dupa ce au fost scoase din cuptor, se invelesc cu un prosop umed. Se servesc caldute sau reci, presarate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie