Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie

de simona72 in Porc, 20 Apr 2015 | 3170 vizualizari

 

Mi-a placut mult ideea lui AlexTeacher de a face Stufat de miel cu menta. Cu siguranta ii va venii randul si mielului sa-l aromatizez cu menta, dar, cum dupa Sarbatorile Pascale facem o pauza de a mai manca miel, m-am gandit ca de fapt merge cu orice carne. Am ales limba de porc pentru ca este o carne tare frageda si limba este de fapt un muschi. Nu are pic de grasime, este o carne usoara, accesibila, dar trebuie mare atentie atunci cand o curatati.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati limba de porc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 catei de usturoi sau 1 legatura usturoi verde
  • 200 ml supa de vita sau pui(merge la fel de bine si apa daca nu aveti supa)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita menta uscata
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie mica
  • 2 legaturi leurda
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie:

Cand cumparati limba de porc de la macelarie, acesta, de obicei, o vinde cu un surplus de carne care vine prinsa de limba. Cel putin eu asa o cumpar. In cazul in care folositi limba la mancare este bine sa folositi doar muschiul, nu si carnea care vine prinsa de limba. Dupa ce se curata bine limba, se pune la fiert. Dupa ce fierbe 10-15 minute, se scoate pe un fund de lemn si asa fierbinte, se curata cu lama unui cutit de pielita alba. Se clateste de eventualele resturi de pielite si se taie in felii de 1,5-2 cm grosime.

Ceapa verde se curata, se taie in bucati de 2-3 cm lungime si se caleste in putin ulei incins. daca folositi usturoi verde procedati la fel si cu el si calitil impreuna cu ceapa verde. daca aveti catei de usturoi ii taiati in felii si ii adaugati dupa ce ceapa verde s-a inmuiat putin. Peste ceapa calita, punem bucatile de limba, adaugam supa sau apa fierbinte, punem capac peste vas si lasam sa fiarba la foc mic pana limba este moale, aproximativ 40-50 minute. Adaugam dupa gust sare si piper proaspat macinat, menta, leurda taiata in fasii, coaja rasa si sucul de lamaie. Lasam sa dea mancarea cateva clocote si apoi o servim cu felie de lamaie, presaram putina menta deasupra si coaja rasa de lamaie.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

aromele se potrivesc uimitor de bine...este important sa adaptati aromele in functie de gustul vostru: cata menta si cata lamaie folositi

2

reteta care ma inspirat este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/stufat-de-miel-cu-menta-la-crock-pot-47-l-digital-reteta-video-69783.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti si aromati, in vas roman