Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie

de simona72 in Porc, 20 Apr 2015 | 674 vizualizari

 

Mi-a placut mult ideea lui AlexTeacher de a face Stufat de miel cu menta. Cu siguranta ii va venii randul si mielului sa-l aromatizez cu menta, dar, cum dupa Sarbatorile Pascale facem o pauza de a mai manca miel, m-am gandit ca de fapt merge cu orice carne. Am ales limba de porc pentru ca este o carne tare frageda si limba este de fapt un muschi. Nu are pic de grasime, este o carne usoara, accesibila, dar trebuie mare atentie atunci cand o curatati.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati limba de porc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 catei de usturoi sau 1 legatura usturoi verde
  • 200 ml supa de vita sau pui(merge la fel de bine si apa daca nu aveti supa)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita menta uscata
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie mica
  • 2 legaturi leurda
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie:

Cand cumparati limba de porc de la macelarie, acesta, de obicei, o vinde cu un surplus de carne care vine prinsa de limba. Cel putin eu asa o cumpar. In cazul in care folositi limba la mancare este bine sa folositi doar muschiul, nu si carnea care vine prinsa de limba. Dupa ce se curata bine limba, se pune la fiert. Dupa ce fierbe 10-15 minute, se scoate pe un fund de lemn si asa fierbinte, se curata cu lama unui cutit de pielita alba. Se clateste de eventualele resturi de pielite si se taie in felii de 1,5-2 cm grosime.


Ceapa verde se curata, se taie in bucati de 2-3 cm lungime si se caleste in putin ulei incins. daca folositi usturoi verde procedati la fel si cu el si calitil impreuna cu ceapa verde. daca aveti catei de usturoi ii taiati in felii si ii adaugati dupa ce ceapa verde s-a inmuiat putin. Peste ceapa calita, punem bucatile de limba, adaugam supa sau apa fierbinte, punem capac peste vas si lasam sa fiarba la foc mic pana limba este moale, aproximativ 40-50 minute. Adaugam dupa gust sare si piper proaspat macinat, menta, leurda taiata in fasii, coaja rasa si sucul de lamaie. Lasam sa dea mancarea cateva clocote si apoi o servim cu felie de lamaie, presaram putina menta deasupra si coaja rasa de lamaie.


Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

aromele se potrivesc uimitor de bine...este important sa adaptati aromele in functie de gustul vostru: cata menta si cata lamaie folositi

2

reteta care ma inspirat este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/stufat-de-miel-cu-menta-la-crock-pot-47-l-digital-reteta-video-69783.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat din limba de porc cu menta, leurda si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dantes 1

21.04.2015, 09:31

Buna!

Panacris 1

21.04.2015, 11:42

Xandrinne 1

21.04.2015, 18:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu branza si ciuperci