Suc de rosii

de Dya Daniela Andrei in Bulion, 20 Aug 2015 | 1719 vizualizari

 

M-am pricopsit cu doua ladite maaari pline cu rosii de gradina, frumoase si tare gustoase. Cum mi-ar fi fost absolut imposibil sa le consum in timp util, am hotarat sa incerc sa fac suc de rosii. Si nu imi pare rau :) A iesit tare bun si aromat!

Dar nu faptul ca e prima data cand pregatesc sucul de rosii a fost o problema, ci acela ca nu detin o masina speciala pentru a separa semintele si cojile de pulpa. Insa m-am folosit cu succes de robotul de bucatarie de la Philips (Multumesc Gusti!).

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina bine coapte (aprox. 20 kg)
  • sare
  • zahar
  • ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de rosii:

Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri.


Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina speciala), iar sucul rezultat il punem la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu.


Il fierbem la foc potrivit pana ce scade la aproximativ jumatate din cantitatea initiala.


Adaugam doua linguri mari cu sare si una cu zahar (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce ajunge la consistenta dorita.


Cu sucul astfel obtinut, umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil.


Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.



 

TIPS-URI

1

Daca sucul are o consistenta foarte densa (de bulion) se depoziteaza in borcanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dya Daniela Andrei 1

27.08.2015, 08:30

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:05

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2015, 23:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Suc de rosii