Sufleu de conopida cu sunca si marar

de VanessaAli in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2015 | 15014 vizualizari

 

Imi place foarte mult gustul de conopida, dar totusi varianta cu maioneza nu mi-e foarte draga, asa ca am incercat sa o gatesc mai sanatos. Am mai mancat eu sufleu de conopida, dar niciodata nu am facut. M-am documentat de o reteta,am mai ajustat cate ceva iar rezultatul il vedeti si dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • aprox. 750g conopida
  • 3 oua
  • 1 lingurita oregano(optional)
  • 2 linguri marar
  • sare
  • piper
  • 200 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 200g cascaval
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200g sunca
  • 1/2 rosie mare
  • Pentru tava: unt,pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida cu sunca si marar:

Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o lasam la racit.

Intr-un bol batem ouale cu putina sare,piper, oregano si marar.Adaugam smantana si laptele si amestecam bine. Razalim cascavalul,taiem ardeiul,sunca si le adaugam. Amestecam bine.

Luam o tava, o ungem cu unt si presaram pesmet pe margini si pe fund. Adaugam in ea cam 1/3 din compozitie si intindem pe fundul tavii.

Dupa ce conopida s-a racit o feliem sa fie putin mai mica si o punem in tava.Apasam conopida bine cu o lingura sa se fixeze. Turnam deasupra restul de compozitie si nivelam.

Presaram inca putin marar. Luam rosia si feliem 1/2 urmand sa decoram sufleul cu ea.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute pana se rumeneste frumos.

Scoatem sufleul (acum o sa simtiti un miros tentant de conopida) si il lasati la racit.

Se feliaza cu cutitul si se scoate cu o paleta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida cu sunca si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (26)

VanessaAli 1

30.07.2015, 12:26

Multumesc! :* Da, a iesit super buna mirela0911!

Gicuta 1

10.08.2015, 11:39

ce bine arata!

kytz 1

13.09.2018, 09:16

Arată de milioane!!!! Bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Franzela cu sunca, cascaval si ciuperci