Sufleu de dovlecei

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2010 | 5318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei
  • 2-3 oua
  • 200 g de branza parmezan
  • marar, cimbru,
  • 2 cepe potrivite
  • 150 g de smantana
  • 200-300 ml lapte
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei:

Se curata dovleceii si se dau pe razatoare, se storc; separat se sparg ouale si se bat bine(separat albusurile de galbenusuri, dupa ce albusurile sunt batute spuma se adauga peste galbenusuri), se rade branza telemea, se amesteca bine cu galbenusurile se adauga laptele si smantana

se sareaza, se pipereaza, incorporam si albusurile, se adauga mararul tocat si cimbru, dupa care se adauga dovleceii
Se unge o forma de jena cu unt si se tapeteaza cu gris,

se pune compozitia si inainte sa se bage la cuptor se mai sparge un ou si se unge pe deasupra pentru a prinde culoare aurie si se adauga parmezanul.

Cand se scoate de la cuptor se poate adauga deasupra o lingura de smantana. Se portioneaza in vasul in care a fost la cuptor si se serveste fiecaruia pe farfuria lui.
Se serveste cu salata de varza rosie, si se orneaza cu o frunzulita de verdeata si felii de praz.
Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu mousse de ton