Sufleu de dovlecei

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2010 | 3285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei
  • 2-3 oua
  • 200 g de branza parmezan
  • marar, cimbru,
  • 2 cepe potrivite
  • 150 g de smantana
  • 200-300 ml lapte
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecei:

Se curata dovleceii si se dau pe razatoare, se storc; separat se sparg ouale si se bat bine(separat albusurile de galbenusuri, dupa ce albusurile sunt batute spuma se adauga peste galbenusuri), se rade branza telemea, se amesteca bine cu galbenusurile se adauga laptele si smantana



se sareaza, se pipereaza, incorporam si albusurile, se adauga mararul tocat si cimbru, dupa care se adauga dovleceii

Se unge o forma de jena cu unt si se tapeteaza cu gris,



se pune compozitia si inainte sa se bage la cuptor se mai sparge un ou si se unge pe deasupra pentru a prinde culoare aurie si se adauga parmezanul.



Cand se scoate de la cuptor se poate adauga deasupra o lingura de smantana. Se portioneaza in vasul in care a fost la cuptor si se serveste fiecaruia pe farfuria lui.

Se serveste cu salata de varza rosie, si se orneaza cu o frunzulita de verdeata si felii de praz.

Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

tanyapatap 1

05.12.2010, 21:19

mamaieelena 1

05.12.2010, 22:44

este un aperitiv satios si aspectos

MotanLaOale 1

06.12.2010, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco