Sufleu de dovlecel

de Bucataras in Jakob Hausmann, 30 Mai 2009 | 12607 vizualizari

 

Reteta lui Jacob prezentata atit in revista Ciao, cit si in cartea sa Bucate cu dragoste

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovlecei
  • 4 oua (se separa albusul de galbenus)
  • 100 gr parmezan ras
  • 20 gr unt
  • cimbru, sare
  • Sos bechamel
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 1/4 litru lapte
  • sare aromatizata cu verdeturi, piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier. Se pun intr-o tigaie si se inabusa la foc moderat, pina se evapora lichidul.

Se scot si se pun intr-o sita pentru a se scurge bine.

Pentru sosul bechamel se incalzeste incet untul intr-un vas, se presara faina si se rumeneste putin, apoi se toarna laptele si se amesteca continuu cu telul. Amestecind mereu, se fierbe circa 4-5 minute, se ia de pe foc si se condimenteaza cu sare aromata si piper alb.

Se lasa sa se raceasca putin.

Un vas termorezistent in care se pune untul se introduce in cuptorul preincalzit. Galbenusul, parmezanul ras si cimbrul se adauga in sosul alb acum racit, se amesteca, apoi se adauga dovleceii si se amesteca bine.

Albusul cu putina sare se bate spuma compacta si se adauga cu grija la masa de dovlecei.

Se scoate vasul termorezistent din cuptor, iar peste untul topit se pune masa de dovlecei si se da la cuptor circa 15-20 minute, pina cind sufleul se umfla si se rumeneste frumos.

Atentie! Atita timp cit sufleul este in cuptor, nu se deschide usa cuptorului pentru ca exista riscul "prabusirii" sufleului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba acrisoara cu rosii si varza