Sufleu de dovlecel

de Bucataras in Jakob Hausmann, 30 Mai 2009 | 11186 vizualizari

 

Reteta lui Jacob prezentata atit in revista Ciao, cit si in cartea sa Bucate cu dragoste

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovlecei
  • 4 oua (se separa albusul de galbenus)
  • 100 gr parmezan ras
  • 20 gr unt
  • cimbru, sare
  • Sos bechamel
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 1/4 litru lapte
  • sare aromatizata cu verdeturi, piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel:

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier. Se pun intr-o tigaie si se inabusa la foc moderat, pina se evapora lichidul.


Se scot si se pun intr-o sita pentru a se scurge bine.


Pentru sosul bechamel se incalzeste incet untul intr-un vas, se presara faina si se rumeneste putin, apoi se toarna laptele si se amesteca continuu cu telul. Amestecind mereu, se fierbe circa 4-5 minute, se ia de pe foc si se condimenteaza cu sare aromata si piper alb.


Se lasa sa se raceasca putin.


Un vas termorezistent in care se pune untul se introduce in cuptorul preincalzit. Galbenusul, parmezanul ras si cimbrul se adauga in sosul alb acum racit, se amesteca, apoi se adauga dovleceii si se amesteca bine.


Albusul cu putina sare se bate spuma compacta si se adauga cu grija la masa de dovlecei.


Se scoate vasul termorezistent din cuptor, iar peste untul topit se pune masa de dovlecei si se da la cuptor circa 15-20 minute, pina cind sufleul se umfla si se rumeneste frumos.


Atentie! Atita timp cit sufleul este in cuptor, nu se deschide usa cuptorului pentru ca exista riscul "prabusirii" sufleului.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Panacris 1

24.01.2013, 16:05

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:49

babi5 1

27.06.2013, 21:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopidă împănată cu cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:07

Briose cu banane

ieri la 14:00

Ciorba de perisoare a la grec

ieri la 13:03

Salata Curcubeu

de RODIMUR 5

ieri la 00:52

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi si broccoli