Sufleu Ratatouille

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 6 Mar 2012 | 4646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 dovlecel,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 150 g brânză Cheddar,
  • 250 g smântână,
  • 2 ouă,
  • sare,
  • piper,
  • 1 linguriță rozmarin,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 1 linguriță busuioc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu Ratatouille:

Cartofii se spală și se pun la fiert pentru 20 minute, după care se lasă să se răcească. Curățăm ceapa și se taie feliuțe. Curățăm ardeii, se îndepărtează cotorul și semințele și se taie felii. Dovlecelul se spală și se taie rondele. Călim ceapa în ulei până devine aurie apoi se scoate într-un castron. Se călește dovlecelul 1-2 minute și se pune peste ceapă. Se călesc și ardeii 1-2 minute, după care readucem ceapa și dovleceii în tigaie și amestecăm ușor. Condimentăm legumele cu sare, piper, rozmarin, măghiran și busuioc.


Încingem cuptorul la 200 grade C. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, aranjăm cartofii curățați de coajă și tăiați rondele.

Peste cartofi punem legumele. Dăm pe răzătoare 100 g brânză Cheddar și o amestecăm cu smântâna și ouăle. Condimentăm cu sare și piper. Compoziția de brânză cu smântână se adaugă peste legume. Adăugăm și restul de brânză Cheddar dată pe răzătoare. Se dă la cuptor pentru 30 minute.


Se lasă 10-15 minute să-și tragă sufletul , apoi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Cris2711 1

07.03.2012, 13:14

MIUTA 1

07.03.2012, 14:30

Foarte bun,imi place

elucubratiiculinare 1

07.03.2012, 16:34

Este tare bun,
Incercati cu incredere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida