Sukijaki

de elucubratiiculinare in Pui, 27 Iul 2012 | 6997 vizualizari

 

în varianta cu pui

Sukijaki este un fel de mâncare japoneză ce are la origini ca ingredient principal carnea de vită tăiată în fâșii subțiri asezonată de legume. Însă cu timpul acest fel de mâncare a început să se facă și cu pui (piept de pui) sau pește.
Este la alegerea voastră să vă alegeți ingredientul principal.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui dezosat,
  • 3 fire de ceapă verde,
  • 3 tije de țelină,
  • 3 morcovi,
  • 200 g ciuperci (de preferat shiitake - ciuperci japoneze),
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri pastă tomate,
  • 200 ml supă de vită sau pui,
  • 100 g spanac,
  • 1/2 salată Iceberg,
  • 1 lingură sos soia,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 4 cești orez,
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sukijaki:

Carnea și legumele se taie toate în fâșii subțiri. Eu alegând puiul am preferat să-l tai în cubulețe, vita este obligatoriu să se taie în fâșii foarte subțiri. Călim carnea în ulei încins până se rumenește. Adăugăm legumele pe rând, amestecând tot timpul. Adăugăm supa, pasta de tomate, sosul de soia, sarea și zahărul. Se fierb la foc mare pentru 3 minute, amestecând din când în când. Servim fierbinte cu orez înăbușit și ornăm cu ceapă verde.

PS: Se mai poate adăuga tofu și înlocui orezul cu tăiței de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sukijaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripi de pui cu orez