Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane

de Bucataras Diana in Supe, 28 Ian 2017 | 3823 vizualizari

 

 


Daca tot am aflat pe bucataras.ro de mirepoix, m-am documentat, am aflat ce inseamna si am folosit si eu. :P Mirepoix este un amestec de cubulete de legume, de obicei ceapa, morcovi si telina, folosit in bucataria frantuzeasca ca baza pentru multe mancaruri. Bucătăriile mediteraneene, asiatice, caraibiene etc. folosesc însă şi alte tipuri de vegetale.
Un alt site spune ca “Mirepoix este un termen francez atribuit legumelor care se adaugă la începutul preparării, pentru a construi profilul de gust şi aromă al unui preparat. În bucătăria franceză clasică, mirepoix constă în ceapă, morcov şi ţelină, toate tocate la dimensiuni relativ mari. Totuşi, fiecare cultură culinară foloseşte propriile variante de mirepoix.De exemplu, în bucătăria indiană, prepararea începe cu un mirepoix obţinut din ceapă, gătită foarte încet, la care se adaugă diferite arome.O savoare mediteraneană se obţine din ceapă, roşii, ţelină, usturoi şi fenicul. Pentru o aromă sud-est asiatică se foloseşte un amestec de usturoi, morcovi, haşme, ceapă verde, ghimbir, lemongrass şi ciuperci shiitake. Combinaţiile sunt cu adevărat infinite şi pot reflecta nu numai zona culinară, ci şi personalitatea fiecărui bucătar. Un mirepoix clasic este format din 50% ceapa, 25% telina si 25% morcovi. Toate acestea trebuie sa fie proaspete, bine curatate si tocate bucati de 2-3 cm.”Eu am folosit un mirepoix aproape clasic :P: am folosit apio nu telina clasica si nu am pastrat proportiile. Dupa ce v-am plictisit cu detalii despre acest mirepoix ma gandesc sa va spun si despre supa: a iesit absolut delicioasa. :)  Merita incercata.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei copti
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 fir apio (mirepoix)
  • cativa catei usturoi
  • 100 g branza afumata de capra
  • 150 g kaizer de casa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane:

 

 

Eu am avut ardei copti la congelator. I-am decongelat, i-am curatat de seminte si cotoare si i-am taiat fasii. Apoi am pregatit restul legumelor: am tocat morcovii, apio si ceapa (mirepoix), cubulete, cartofii i-am taiat cuburi, usturoiul l-am curatat si feliat. Am pus la calit, in ulei incins, mirepoix-ul pentru circa 5 minute. Am adaugat usturoiul pentru un minut, amestecand din cand in cand. Apoi am pus cartofii si dupa circa 2 minute, ardeii copti. Am adaugat sare, piper si busuioc si am pus apa si zeama lasata de ardei. Am pus frunzele de dafin si cimbrul si am lasat sa fiarba. Intre timp am taiat kaizerul de casa cubulete si l-am pus la calit in foarte putin ulei. Am taiat si branza cubulete si am pregatit crutoanele: am taiat cateva felii de paine, tot cubulete, le-am “aruncat” intr-o tava cu foarte putin ulei si le-am dat la cuptor pentru circa 10 minute, pana s-au rumenit; cand le-am scos din cuptor le-am stropit cu mujdei de usturoi. Dupa ce au fiert legumele, am oprit focul si le-am blenduit. Dupa prima blenduire, am adaugat branza afumata si am blenduit pana s-au omogenizat toate ingredientele. Am servit cu cubulete de kaizer si crutoane. Un deliciu. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii crema