Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane

de Bucataras Diana in Supe, 28 Ian 2017 | 449 vizualizari

 

 


Daca tot am aflat pe bucataras.ro de mirepoix, m-am documentat, am aflat ce inseamna si am folosit si eu. :P Mirepoix este un amestec de cubulete de legume, de obicei ceapa, morcovi si telina, folosit in bucataria frantuzeasca ca baza pentru multe mancaruri. Bucătăriile mediteraneene, asiatice, caraibiene etc. folosesc însă şi alte tipuri de vegetale.
Un alt site spune ca “Mirepoix este un termen francez atribuit legumelor care se adaugă la începutul preparării, pentru a construi profilul de gust şi aromă al unui preparat. În bucătăria franceză clasică, mirepoix constă în ceapă, morcov şi ţelină, toate tocate la dimensiuni relativ mari. Totuşi, fiecare cultură culinară foloseşte propriile variante de mirepoix.De exemplu, în bucătăria indiană, prepararea începe cu un mirepoix obţinut din ceapă, gătită foarte încet, la care se adaugă diferite arome.O savoare mediteraneană se obţine din ceapă, roşii, ţelină, usturoi şi fenicul. Pentru o aromă sud-est asiatică se foloseşte un amestec de usturoi, morcovi, haşme, ceapă verde, ghimbir, lemongrass şi ciuperci shiitake. Combinaţiile sunt cu adevărat infinite şi pot reflecta nu numai zona culinară, ci şi personalitatea fiecărui bucătar. Un mirepoix clasic este format din 50% ceapa, 25% telina si 25% morcovi. Toate acestea trebuie sa fie proaspete, bine curatate si tocate bucati de 2-3 cm.”Eu am folosit un mirepoix aproape clasic :P: am folosit apio nu telina clasica si nu am pastrat proportiile. Dupa ce v-am plictisit cu detalii despre acest mirepoix ma gandesc sa va spun si despre supa: a iesit absolut delicioasa. :)  Merita incercata.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei copti
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 fir apio (mirepoix)
  • cativa catei usturoi
  • 100 g branza afumata de capra
  • 150 g kaizer de casa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane:



Eu am avut ardei copti la congelator. I-am decongelat, i-am curatat de seminte si cotoare si i-am taiat fasii. Apoi am pregatit restul legumelor: am tocat morcovii, apio si ceapa (mirepoix), cubulete, cartofii i-am taiat cuburi, usturoiul l-am curatat si feliat. Am pus la calit, in ulei incins, mirepoix-ul pentru circa 5 minute. Am adaugat usturoiul pentru un minut, amestecand din cand in cand. Apoi am pus cartofii si dupa circa 2 minute, ardeii copti. Am adaugat sare, piper si busuioc si am pus apa si zeama lasata de ardei. Am pus frunzele de dafin si cimbrul si am lasat sa fiarba. Intre timp am taiat kaizerul de casa cubulete si l-am pus la calit in foarte putin ulei. Am taiat si branza cubulete si am pregatit crutoanele: am taiat cateva felii de paine, tot cubulete, le-am “aruncat” intr-o tava cu foarte putin ulei si le-am dat la cuptor pentru circa 10 minute, pana s-au rumenit; cand le-am scos din cuptor le-am stropit cu mujdei de usturoi. Dupa ce au fiert legumele, am oprit focul si le-am blenduit. Dupa prima blenduire, am adaugat branza afumata si am blenduit pana s-au omogenizat toate ingredientele. Am servit cu cubulete de kaizer si crutoane. Un deliciu. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ardei copti cu kaizer de casa si crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

kytz 1

28.01.2017, 17:26

Îmi place!

Rocsi 1

28.01.2017, 19:31

Nu sunt fana supe creme, dar imi place cum cum arata supita ta!

miki_a 1

28.01.2017, 21:28

Tare buna in acest sezon!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii