Supa crema de broccoli si branza

de Mihaela in Supe, 20 Oct 2009 | 7085 vizualizari

 

Am mancat la un restaurant si mi-a placut, asa ca m-am gandit sa incerc sa fac si acasa.

 

INGREDIENTE

  • un buchet de broccoli (merge si congelat)
  • 50 g unt
  • o ceapa mica tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi
  • telina - o crenguta tocata marunt - optional
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte (eu am folosit mai mult lapte si mai putina smantana)
  • 150 g smantana
  • 100 - 150 g branza (eu am avut mozzarella - un tip mai uscat, mai degraba asemanatoare cu un cascaval)
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de broccoli si branza:

Se pune broccoli la fiert cu apa (cat sa acopere un pic) si un pic de sare, timp de 15 minute. Se scoate broccoli si se opreste apa.


Intr-o cratita se topeste untul si se calesc putin ceapa, telina si usturoiul. Se adauga apoi faina si treptat smantana si laptele, ca la ciulama. Se adauga apoi apa in care a fiert broccoli, pana la consistenta dorita (eu am pus-o pe toata). Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se adauga branza/cascavalul, dat/a pe razatoare, si se fierbe cam 10 minute. La final adaugam si broccoli, taiat in bucati mai mici. Eu m-am cam grabit si am pus si broccoli si branza deodata.

 

TIPS-URI

1

Preferabil ca branza sa fie una care se topeste usor.

2

Pentru o varianta mai "light" se poate utiliza mai putina smantana, eventual inlocuita cu lapte. Oricum totul depinde de consistenta preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de broccoli si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Mihaela 1

20.10.2009, 22:38

da, chiar e gustoasa! si pitica a papat bine! ea oricum e cu ciorbitele ..

adry88 1

11.05.2011, 15:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac copt