Supa crema de broccoli si branza

de Mihaela in Supe, 20 Oct 2009 | 6585 vizualizari

 

Am mancat la un restaurant si mi-a placut, asa ca m-am gandit sa incerc sa fac si acasa.

 

INGREDIENTE

  • un buchet de broccoli (merge si congelat)
  • 50 g unt
  • o ceapa mica tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi
  • telina - o crenguta tocata marunt - optional
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte (eu am folosit mai mult lapte si mai putina smantana)
  • 150 g smantana
  • 100 - 150 g branza (eu am avut mozzarella - un tip mai uscat, mai degraba asemanatoare cu un cascaval)
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de broccoli si branza:

Se pune broccoli la fiert cu apa (cat sa acopere un pic) si un pic de sare, timp de 15 minute. Se scoate broccoli si se opreste apa.


Intr-o cratita se topeste untul si se calesc putin ceapa, telina si usturoiul. Se adauga apoi faina si treptat smantana si laptele, ca la ciulama. Se adauga apoi apa in care a fiert broccoli, pana la consistenta dorita (eu am pus-o pe toata). Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se adauga branza/cascavalul, dat/a pe razatoare, si se fierbe cam 10 minute. La final adaugam si broccoli, taiat in bucati mai mici. Eu m-am cam grabit si am pus si broccoli si branza deodata.

 

TIPS-URI

1

Preferabil ca branza sa fie una care se topeste usor.

2

Pentru o varianta mai "light" se poate utiliza mai putina smantana, eventual inlocuita cu lapte. Oricum totul depinde de consistenta preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de broccoli si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Mihaela 1

20.10.2009, 22:38

da, chiar e gustoasa! si pitica a papat bine! ea oricum e cu ciorbitele ..

adry88 1

11.05.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii