Supa crema de broccoli si branza

de Mihaela in Supe, 20 Oct 2009 | 9482 vizualizari

 

Am mancat la un restaurant si mi-a placut, asa ca m-am gandit sa incerc sa fac si acasa.

 

INGREDIENTE

  • un buchet de broccoli (merge si congelat)
  • 50 g unt
  • o ceapa mica tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi
  • telina - o crenguta tocata marunt - optional
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte (eu am folosit mai mult lapte si mai putina smantana)
  • 150 g smantana
  • 100 - 150 g branza (eu am avut mozzarella - un tip mai uscat, mai degraba asemanatoare cu un cascaval)
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de broccoli si branza:

Se pune broccoli la fiert cu apa (cat sa acopere un pic) si un pic de sare, timp de 15 minute. Se scoate broccoli si se opreste apa.

Intr-o cratita se topeste untul si se calesc putin ceapa, telina si usturoiul. Se adauga apoi faina si treptat smantana si laptele, ca la ciulama. Se adauga apoi apa in care a fiert broccoli, pana la consistenta dorita (eu am pus-o pe toata). Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se adauga branza/cascavalul, dat/a pe razatoare, si se fierbe cam 10 minute. La final adaugam si broccoli, taiat in bucati mai mici. Eu m-am cam grabit si am pus si broccoli si branza deodata.

TIPS-URI

1

Preferabil ca branza sa fie una care se topeste usor.

2

Pentru o varianta mai "light" se poate utiliza mai putina smantana, eventual inlocuita cu lapte. Oricum totul depinde de consistenta preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de broccoli si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac de copt