Supa crema de broccoli si dovlecei

de Oana in Supe, 21 Sep 2017 | 5121 vizualizari

 

Un pranz rapid, hranitor si tare gustos! O reteta light, cu 136 de calorii pe portie :)

 

INGREDIENTE

  • un buchetel de 500 gr broccoli
  • 2 dovlecei - 500 gr
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 20 gr unt
  • 50 ml iaurt de baut
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • oregano uscat
  • seminte de susan
  • fulgi de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de broccoli si dovlecei:

Se curata ceapa si pastarnacul, se taie cuburi si se pun la fiert in 2 litri de apa cu putina sare. 

Intre timp, se desfac cubuletele de broccoli si se spala, se lasa la scurs, iar cotorul se curata de partea lemnoasa si se taie rondele.

Dovleceii se spala, se taie cotoarele, nu este nevoie sa ii curatati, si se taie cuburi.

Cand pastarnacul este fiert, se adauga in oala dovleceii si broccoli si se lasa sa mai fiarba 10 minute.

Se opreste focul, se mai scurge putin din zeama, dar nu se arunca! si se mixeaza cu un blender vertical. Se adauga untul si iaurtul de baut. Daca mai este nevoie, se mai adauga din zeama de supa pana se ajunge la consistenta dorita. Se mixeaza supa bine.

La final, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si cu putina nucsoara rasa.

Se pune supa in boluri se decoreaza cu seminte de susan, oregano uscat si fulgi de chilli.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de iaurt, puteti folosi smantana de gatit, insa eu am vrut sa reduc din calorii.

2

Puteti adauga si 1-2 linguri ulei de masline.

3

Se poate servi cu crutoane si cu putin parmezan ras deasupra sau cu fasiute subtiri de bacon prajit, cum va place mai mult!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de broccoli si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de măcriş