Supă cremă de ciuperci ( de post )

de Rita Ilies in Supe, 10 Ian 2014 | 1329 vizualizari

 

Istoria artei culinare arată că supele au fost preparate prima dată înainte de anul 6000 îHr. N-am găsit prea multe informații legate de regiunea unde a luat naștere sau cine a pregătit-o pentru prima dată, însă oriunde și oricine ar fi fost, a revoluționat alternativele alimentare ale omului. Se spune că Franța ar fi ”mama supelor”, deoarece bucătăria franceză este cea care a ”descoperit” majoritatea supelor pe care le cunoaștem azi.
Radu Anton Roman spunea așa: ”Cine a învățat să facă cinci ciorbe diferite poate să facă și o sută, din orice, fără nicio carte de bucate.”
Azi am ales supa cremă. E hrănitoare și numai bună pentru o zi de post sau pentru cei care preferă mâncarea sănătoasă. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g ciuperci brune
  • 2 cartofi potriviți
  • 4 căței de usturoi
  • un morcov
  • o ceapă mică
  • o bucățică dintr-o rădăcină de țelină
  • două linguri cu ulei de arahide
  • un praf de cuișoare
  • un praf de nucșoară
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde tocat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de ciuperci ( de post ):

Legumele, mai puțin ciupercile și ceapa, se curăță, se taie și se pun la fiert într-un litru de apă cu sare. Între timp, ceapa se călește împreună cu ciupercile în uleiul de arahide.


Odată fierte, legumele se scot din apă cu o spatulă și se toacă cu ajutorul unui blender. Se adaugă apoi ciupercile călite, usturoiul pisat și condimentele. Crema obținută se lungește cu apă rămasă de la legumele fierte (recomand să se arunce jumătate din apă și să se folosească partea mai concentrată).


În farfurie se presară pătrunjelul. Se servește cu nuci și crutoane.

 

TIPS-URI

1

Dacă vă rămâne și pentru a doua zi și vă place carnea, puteți adăuga smântână și bucățele de șuncă afumată prăjită. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de ciuperci ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

babi5 1

10.01.2014, 19:22

deyutzky 1

10.01.2014, 19:49

MotanLaOale 1

11.01.2014, 00:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac