Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate

de Valclaudia in Mancaruri de post, 19 Apr 2017 | 3782 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/2 borcan zarzavat de ciorbe (telina, patrunjel,morcov,ardei)
  • sare si piper dupa gust
  • 1,5 l apa plata
  • 4 felii paine alba toast
  • 5-6 linguri ulei de porumb
  • sare fina
  • piper negru macinat
  • fulgi de chili
  • frunze prospete de patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate:

Spalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare.

Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati.

Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam amestecul de zarzavat din borcan si mai dam cateva clocote.

Adaugam putin ulei, apoi cu mixerul vertical, pasam supa pana o aducem la stadiul de supa crema.

Pentru crutoane, taiem feliile de paine toast cubulete, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Stropim crutoanele cu ulei de porumb, presaram dupa gust sare fina si piper negru proaspat rasnit. Dam tava la cuptor pentru 10 minute.

Servim delicioasa supa, impreuna cu aceste crutoane aurii si aromate.

Optional, adaugam frunze de patrunjel proaspat si fulgi de chili.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pancakes cu Cacao cu Sos de Ciocolata si Fructe

ieri la 17:49

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

pe 20.05 la 23:04

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amestec de legume cu orez prefiert