Supa crema de ciuperci cu vin alb

de danakarin in Supe, 6 Feb 2014 | 4653 vizualizari

 

Supa aceasta are cateva mici particularitati care o fac extrem de aromata: Ciupercile prajite usor fara grasime, Un pic de zahar, Vinul alb adaugat

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci champignon
  • 50 g unt
  • Sare
  • Piper
  • Nucsșoară, un vârf de cuţit
  • Zahăr, 1/2 de lingurita
  • 100 ml vin alb
  • 800 ml supă clară de legume
  • 200 ml smântână lichidă
  • Pătrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci cu vin alb:

În caz că nu avem o zeamă de legume gata pregătită şi congelată la îndemână, începem prin a fierbe, într-un litru  De apă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o bucăţică de ţelină, o ceapă mică. Puteţi apela şi la o supă clară concentrată, şi să dizolvaţi în apă un astfel de cub, deşi eu prefer să am în congelator zarzavat ras, sau chiar supă în cutii de plastic. 

Curăţaţi de resturile de pământ ciupercile, cu o perie moale, fără să la spălaţi şi fără să desprindeţi coaja, mai ales dacă sunt încă tinere, altfel aveţi o pierdere de 50 %. 

Dacă sunt mai măricele, tăiaţi-le în două. Încălziţi o tigaie antiadezivă şi prăjiţi uşor ciupercile, fără adaos de grăsime, până devin lucioase, adăugaţi untul, fierbeţi puţin, căci ciupercile vor lăsa apă, adăugaţi vinul, un dram de zahăr, cam 1/2 linguriţă. Vinul va da o notă uşor acrişoară, iar zahărul, în preparatele sărate, scoate în evidenţă aroma. 

Adăugaţi zeama de legume, sare, piper şi nu pic de nucşoară, şi lăsaţi să fiarbă totul 15 minute la foc mic. Turnaţi smântâna, mărunţiţi şi omogenizaţi cu un blender, mai dregeţi gustul cu sare, dacă e necesar, şi presăraţi în fiecare farfurie puţin pătrujel verde tocat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci cu vin alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa croata de ciuperci in vas Zepter