Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata

de Bucataria Stefaniei in Supe, 31 Ian 2015 | 1001 vizualizari

 

Imi plac la nebunie supele crema deoarece sunt foarte gustoase si hranitoare, se fac foarte repede si pe langa toate acestea sunt sarace in calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (aproximativ 1 kg fara frunze)
  • 70g unt
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 1 ceapa medie
  • 2 lingurite de boia dulce afumata
  • sare si piper
  • 150ml ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata:

Conopida se curata de frunze, se spala si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare pentru aproximativ 30 de minute. Atentie! Fara cotor.


Intr-un vas teflonat se incalzeste uleiul de masline dupa care se adauga ceapa taiata julien si se caleste. Indicat ar fi pana se inmoaie dar poate fi putin rumena. Se adauga un praf de sare si de piper si cele 2 lingurite de boia dulce afumata. Se amesteca bine si se mai tine pe foc pentru 2 minute.Conopida dupa ce a fiert se pune la scurs iar apa in care a fiert nu se arunca. Conopida impreuna cu untul taiat cubulete si un praf de sare se blenduiesc pana cand rezulta o crema foarte fina. Se adauga cele 2 linguri de smantana si putina apa in care a fiert conopida si se continua cu blenduitul. Se adauga apa pana cand se ajunge la consistenta dorita.


Si cam asta este tot, nu va pot spune decat sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

01.02.2015, 00:47

dantes 1

01.02.2015, 11:48

Foarte buna si sanatoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de brocoli