Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata

de Bucataria Stefaniei in Supe, 31 Ian 2015 | 3179 vizualizari

 

Imi plac la nebunie supele crema deoarece sunt foarte gustoase si hranitoare, se fac foarte repede si pe langa toate acestea sunt sarace in calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (aproximativ 1 kg fara frunze)
  • 70g unt
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 1 ceapa medie
  • 2 lingurite de boia dulce afumata
  • sare si piper
  • 150ml ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata:

Conopida se curata de frunze, se spala si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare pentru aproximativ 30 de minute. Atentie! Fara cotor.

Intr-un vas teflonat se incalzeste uleiul de masline dupa care se adauga ceapa taiata julien si se caleste. Indicat ar fi pana se inmoaie dar poate fi putin rumena. Se adauga un praf de sare si de piper si cele 2 lingurite de boia dulce afumata. Se amesteca bine si se mai tine pe foc pentru 2 minute.Conopida dupa ce a fiert se pune la scurs iar apa in care a fiert nu se arunca. Conopida impreuna cu untul taiat cubulete si un praf de sare se blenduiesc pana cand rezulta o crema foarte fina. Se adauga cele 2 linguri de smantana si putina apa in care a fiert conopida si se continua cu blenduitul. Se adauga apa pana cand se ajunge la consistenta dorita.

Si cam asta este tot, nu va pot spune decat sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume