Supa crema de dovleac

de Ancutsa in Supe, 15 Oct 2020 | 239 vizualizari

 

Am pregătit această supă cremă din dovleac copt și supă de legume, am garnisit la final cu puțină smântână. Poate fi un prânz sănătos pentru cei mici, este ușor de mâncat și are un gust dulce. Dovleacul copt are o dulceață anume și parfum de toamnă.

 

INGREDIENTE

  • 800 g dovleac plăcintar,
  • Sare, după gust,
  • 1 ardei galben,
  • 1 ceapă,
  • 1 cartof,
  • 1 morcov,
  • 650 ml apă
  • În plus:
  • 4 felii de pâine, pentru crutoane
  • 1 lingură de smântână, pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:


Mai întâi pregătești supa de legume: cureți ardeiul, morcovul, ceapa și cartoful, apoi le tai grosier (în jumătăți sau sferturi). Le fierbi cu apă și sare, după gust, pentru aprox 30 de minute.


Cureți dovleacul, îl speli și îl tai în bucăți măricele, de dimensiuni egale, pentru a se găti uniform. Le răsfiri într-o tavă cu hârtie de copt și dai la cuptor pentru aprox 40 de minute.


Strecori supa de legume pregătită la început, într-un ibric, pentru a o turna mai ușor ulterior. Pui într-un vas înalt dovleacul și îl pasezi cu blenderul de mână. Poți adăuga și legumele din supă, care îți plac. Nu uita să decojești ardeiul. Eu am pus și legumele, mai puțin ceapa, și le-am dat la blender pe toate împreună cu dovleacul, subțiind cu supă câte un pic, până o pui pe toată.


Sugestie de servire: usuci câteva felii de pâine și le tai frumos.


La final, adaugi puțină smântână și crutoane.




Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/supa-crema-de-dovleac.html


Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

abstract01 1

17.10.2020, 21:47

Ancutsa 1

17.10.2020, 22:56

Rocsi

Ancutsa 1

17.10.2020, 22:56

Claudia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava turceasca cu nuca
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de bostan