Supa crema de legume

de Bucataras Medi in Supe/Ciorbe, 17 Iul 2011 | 8337 vizualizari

 

Aromata, racoritoare, sanatoasa...........va invit la o portie, cui ii place bineinteles...................))))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/4 telina
  • 1 lingurita cu unt
  • cateva frunze de telina
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 oua
  • 2 lingurite cu smantana
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume:

Curatam si spalam legumele apoi le taiem cubulete mai mari.Punem totul intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca putin nivelul legumelor, adaugam putina sare si 2-3 frunze de telina.Punem oala pe   foc si lasam pana cand toate legumele sunt fierte apoi le scurgem avand grija sa pastram supa in care acestea au fiert.Lasam legumele sa se racoreasca putin apoi le mixam.Diluam piureul obtinut cu supa in care acestea au fiert atata cat vrem sa fie de groasa.Dam la foc mic si adaugam untul.Potrivim de sare si piper dupa gustul fiecaruia si lasam sa dea in cateva clocote.

Separat batem bine ouale , adaugam smantana si apoi zeama de lamaie.Amestecam bine si apoi turnam treptat peste supa fierbinte.Amestecam bine si apoi tragem de pe foc.

Se serveste atat calda cat si rece cu paine prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

ionela2682 1

18.07.2011, 22:13

am venit la o portie!!!

diaconta 1

18.07.2011, 22:55

stiam eu ca nu ma lasi sa slabesc,dupa ce m-am straduit sa ma ingras indecent de goala-i oala mea

stelica68 1

20.07.2011, 13:42

superb...cred ca are un gust extraordinar de bun....ador asa ceva ms mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba dreasa de gaina