Supa crema de legume

de Bucataras Medi in Supe/Ciorbe, 17 Iul 2011 | 6590 vizualizari

 

Aromata, racoritoare, sanatoasa...........va invit la o portie, cui ii place bineinteles...................))))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/4 telina
  • 1 lingurita cu unt
  • cateva frunze de telina
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 oua
  • 2 lingurite cu smantana
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume:

Curatam si spalam legumele apoi le taiem cubulete mai mari.Punem totul intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca putin nivelul legumelor, adaugam putina sare si 2-3 frunze de telina.Punem oala pe foc si lasam pana cand toate legumele sunt fierte apoi le scurgem avand grija sa pastram supa in care acestea au fiert.Lasam legumele sa se racoreasca putin apoi le mixam.Diluam piureul obtinut cu supa in care acestea au fiert atata cat vrem sa fie de groasa.Dam la foc mic si adaugam untul.Potrivim de sare si piper dupa gustul fiecaruia si lasam sa dea in cateva clocote.


Separat batem bine ouale , adaugam smantana si apoi zeama de lamaie.Amestecam bine si apoi turnam treptat peste supa fierbinte.Amestecam bine si apoi tragem de pe foc.


Se serveste atat calda cat si rece cu paine prajita.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

ionela2682 1

18.07.2011, 22:13

am venit la o portie!!!

diaconta 1

18.07.2011, 22:55

stiam eu ca nu ma lasi sa slabesc,dupa ce m-am straduit sa ma ingras indecent de goala-i oala mea

stelica68 1

20.07.2011, 13:42

superb...cred ca are un gust extraordinar de bun....ador asa ceva ms mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel cu leustean