Supa crema de linte cu ardei kapia copt

de katty in Supe/Ciorbe, 25 Ian 2020 | 2510 vizualizari

 

Prepar destul de des supa crema de linte deoarece sunt fan. De data asta am incercat o varianta cu ardei kapia copt.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr linte rosie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 ardei kapia copti
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia dulce
  • boia iute
  • lamaie pentru acrit
  • crutoane sau paine prajita cu busuioc si oregano ptr sevit
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte cu ardei kapia copt:

Spalam lintea in mai multe ape, apoi o punem intr-o oala  si adaugam apa. Apa  trebuie sa acopere lintea  si sa treaca cu vreo doua degete. Punem la foc  impreuna cu morcovul, ceapa, foile de dafin, putina sare si crenguta de cimbru.Spumam de cate ori este nevoie si fierbem pana legumele sunt moi.

Intre timp coacem ardeii kapia, ii descojim si le scoatem cotorul cu seminte,(eu i-am avut la congelator). Taiem ardeii kapia fasii mai mici, ii adaugam in ciorba, apoi scoatem foile de dafin si crenguta de cimbru si mixam bine compozitia. Adaugam piper, sare dupa gust, boia iute si dulce(doar daca vrem  ca supa crema sa fie mai rosie) si punem din nou la foc sa mai dea cateva clocote. Adaugam apa cat este nevoie, sa nu fie prea groasa.Servim supa crema fierbinte acrita cu zeama de lamaie alaturi de crutoane sau felii de paine  pe care le-am stropit cu ulei de masline, oregano si busuioc uscat si le-am uscat in cuptor la temperatura  medie.Presaram deasupra putin ulei de masline.

TIPS-URI

1

lintea rosie fierbe foarte repede de aceea nu este nevoie sa o punem la inmuiat inmainte,

2

puteti servi supa crema dulce sau acrita cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte cu ardei kapia copt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taitei de casa