Supa rece de iaurt si castraveti

de Bucataria_lui_Tavi in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2010 | 5534 vizualizari

 

Au venit caldurile si, in mod normal, ar trebui sa desfacem berile. La contrapartida insa va recomand o supa rece de iaurt si castravete, originara din Grecia (Rhodos). Cu doar 320 de calorii/portie si cu o preparare asigurata in max 15 minute, reprezinta o alegere ideala pentru zilele toride de vara. Nimic nu se fierbe, totul se transforma intr-un cocktail delicios si racoritor.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 750 g iaurt (0% grasime);
  • 125 ml lapte (0,1% grasime);
  • sucul de la 1 lamaie; 1 lingura ulei de masline;
  • 200 g castraveti (taiati cuburi mici, obligatoriu);
  • 2 graunte de usturoi;
  • 50 g seminte de pin;
  • 150 g branza Feta;
  • 1 legatura cimbru verde, tocat;
  •  1 lamaie feliata, pentru decor;
  • sare si piper dupa gust;
  • 1 lingura de ulei pentru prajit.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece de iaurt si castraveti:

Pregatire ingrediente: stoarceti lamaia si curatati castravetele de coaja. Taiati castravetele pe jumatate, pe lungime, si scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite. Taiati apoi castravetele cuburi mici (chiar daca va doare sufletul - dedicatie speciala pentru Ina).



Tocati grauntele de usturoi. Taiati branza Feta cuburi mici si tocati cimbrul verde. Taiati lamaia felii, puneti-va la indemana: iaurtul, laptele, semintele de pin, uleiul sarea, piperul si, e gata!, aveti toate ingredientele pregatite pentru a incepe prepararea.



Preparare supa de iaurt si castraveti: Puneti iaurtul intr-un bol. Peste iaurt turnati laptele si amestecati pana se omogenizeaza. Turnati sucul de lamaie si amestecati din nou. Adaugati uleiul de masline si condimentati cu un praf de sare si de piper. Amestecati din nou, dupa care adaugati castravetii si amestecati, inca o data, pana se integreaza in compozitie toate ingredientele.



Separat, intr-o tigaie, puneti o lingura de ulei. Cand uleiul s-a incins, adaugati usturoiul in tigaie sa se rumeneasca, pana capata o culoare aurie, dupa care puneti-l deoparte intr-un bol.



Intr-o alta tigaie, fara ulei, adaugati semintele de pin, pe care rumeniti-le, la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Stingeti focul si puneti-le deoparte intr-un bol.



In acest moment, supa poate fi servita.



Asadar puneti supa in farfurie, presarati pe deasupra usturoi rumenit, bucati de branza Feta si seminte de pin. Presarati apoi cimbru verde pe deasupra si ornati cu felii de lamaie. Se consuma cu paine de casa sau crutoane.


PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de iaurt si castraveti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

adry88 1

13.05.2011, 16:04

Valclaudia 1

29.06.2014, 19:55

cred ca-i grozava, la cum arata!

Xandrinne 1

07.05.2017, 12:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura frageda cu mere, de post
  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
"Şişbarak bi laban"- Placintele cu carne in supa de iaurt