Ciorba de fasole

de Rocsi in Supe/Ciorbe, 13 Mai 2010 | 1980 vizualizari

 

Daca tot maine e vineri si e post,am zis sa va servesc cu o ciorba de fasole

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole (eu am folosit albe)
  • 1 morcov mare
  • o ceapa uscata +una verde
  • 1 ardei rosu
  • jumatate ardei verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 1 lingura si jumatate pasta de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala in multe ape.



Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba).



Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele in oala.(puneti la fiert 3 catei de usturoi,curatati dar intregi pentru ca ajuta sa nu te mai balonezi de la fasole.)



.pe timpul fierberii se schimba o data apa la fasole dar se pune tot fierbinte.



Intre timp pregatiti legumele.



Ardeiul rosu si cel verde se spala si se taie cubulete.



Morcovul se curata,se spala si se da pe razatoarea mare.



Ceapa se curata,se spala si se toaca cubulete.



Patrunjelul se spala,se indeparteaza cozile si se toaca marunt.



Leusteanul se spala,se taie cozile si se toaca.



Cand fasolea a fiert mai bine de jumatate se adauga legumele taiate,piper si putina sare.



Se mai lasa sa fiarba pana sunt gata.



Intr-o tigaie se pune putin ulei,se adauga o lingura si jumatate pasta de tomate si se amesteca pana ce aceasta din urma se incheaga cu uleiul,apoi acesta se toarna in oala cu fasole.



Se acreste cu bors dupa gust.



Se mai dau cateva clocote si puneti niste patrunjel verde pe deasupra si serviti.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.05.2010, 21:22

te servesc pusikmea k mai am de o portie sau 2

Dana Cristea - pusikmea 1

15.05.2010, 21:30

daca ma crezi, eu as manca fasole, de dimineta, la pranz si seara

Rocsi 1

15.05.2010, 21:57

te cred..eu cand eram mica nu prea mancam fasole nu stiu de ce..dar acu imi plac mai ales ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de pui