Ciorbita de rosii cu orez

de RODIMUR in Supe/Ciorbe, 15 Iun 2017 | 645 vizualizari

 

În zilele de post, fac adeseori ciorbiță de roșii cu orez și cu multe zarzavaturi proaspete, pe timpul verii. Este o ciorbiță ușoară, care, la rigoare, poate fi acrită cu borș, dacă se dorește asta și atunci gustul ei se va îmbunătăți. Iar dacă nu se ține neapărat post, ciorbița poate fi îmbogățită cu 1-2 linguri de smântână.
Sucul de roșii preparat în casă, îi va da ciorbiței un gust dulce-acrișor.
Un alt avantaj al acestei ciorbițe este că se prepară foarte repede.
Ingredientele sunt pentru o oală de 4 litri.

 

INGREDIENTE

  • 3 roșii proaspete
  • 2-3 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 țelină
  • 1 ceapă (sau 2-3 cepe verzi)
  • 1 legătură de leuștean
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 200 grame orez
  • ulei pentru călit ceapa
  • 0,500 litri suc de roșii
  • sare
  • piper
  • 3-4 căței de usturoi
  • 6-8 boabe de piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de rosii cu orez:

Se curăță morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert într-un vas încăpător (o oală de 4 litri).


Se alege orezul, se spală în câteva ape și se pune la fiert. Când este aproape fiert, se ia de pe foc, se strecoară, se clătește în câteva ape și se lasă la scurs.


Se alege, se spală, se zvântă verdețurile și se taie fiecare separat, cât de fin se poate.


Usturoiul se curăță, se spală și se taie feliuțe subțiri.


Roșiile se spală, se curăță de semințe și se taie mărunt.


Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se călește ușor în puțin ulei (atenție, să nu se ardă). Când ceapa s-a călit, se adaugă roșiile tăiate mărunt și se topesc puțin, odată cu ceapa.


Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă în oală orezul scurs de apă, ceapa cu roșiile și uleiul în care s-au topit. După un clocot, se mai adaugă la ciorbiță boabele de piper și feliuțele de usturoi. După încă un clocot se adaugă sucul de roșii. Se mai lasă pe foc încă două-trei clocote, se condimentează cu sare și piper, după gust, se adaugă verdețurile tăiate fin, se acoperă oala cu un capac și se oprește focul de la aragaz.


Se mănâncă fără pâine, după ce s-a lăsat ciorbița să se "odihnească" un sfert de oră.

 

TIPS-URI

1

Nu ardeți ceapa, ci înmuiați-o, doar, puțin.

2

Clătiți bine orezul, după ce a fiert pe jumătate, înainte de a-l pune în oală, pentru a nu tulbura ciorbița.

3

Fierbeți legumele și orezul separat, doar pe jumătate, înainte de a le fierbe împreună, definitiv.

4

Pătrunjelul tocat mărunt se pune în farfurie.

5

Tot în farfurie se pune și smântâna, la nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de rosii cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

17.06.2017, 09:15

Mulțumesc frumos, Mirela!

oanapl 1

17.06.2017, 19:37

Delicioasa!

RODIMUR 1

17.06.2017, 20:53

Mulțumesc frumos, Oana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste lipoveneasca