Zama cu loboda de gradina

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 8 Iun 2013 | 1388 vizualizari

 

Daca ma intrebati care este verdeata mea preferata in supele de primavara va spun fara tagada ca este loboda de gradina ..Doar uitandu-te la ea te vitaminizezi din verdele crud ,iar frunzele ei catifelate iti mangaie arcul palatin .Si daca e zama cum am invatat de la mama o prezint intr-una din farfuriile de suflet ramase de la bunica .

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 2 cepe verzi
  • 4 usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 1 kg frunze loboda de gradina
  • 3 linguri orez
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 200 ml smantana
  • 50 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama cu loboda de gradina:


  1. Legumele si frunzele se curata si se spala .

  2. Ceapa , usturoiul si morcovul maruntite se calesc usor in ulei .

  3. Se toarna deasupra 4 l apa, se adauga orezul si slaninuta feliata .

  4. Sarati si fierbeti 15 minute .

  5. Adaugati frunzele de loboda rupte mai marunt , amestecati si trageti oala de pe foc

  6. .Acriti cu smantana si zeama de lamaie .


 

TIPS-URI

1

Adaugand loboda sau orice alte frunze verzi la sfarsitul fierberii ,pastrati mai multe vitamine care altfel ar fi distruse .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama cu loboda de gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

10.06.2013, 11:55

Asa bunatate nu se refuza!

kukibella 1

12.06.2013, 11:27

babi5 1

19.06.2013, 18:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana