Zama cu loboda de gradina

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 8 Iun 2013 | 1519 vizualizari

 

Daca ma intrebati care este verdeata mea preferata in supele de primavara va spun fara tagada ca este loboda de gradina ..Doar uitandu-te la ea te vitaminizezi din verdele crud ,iar frunzele ei catifelate iti mangaie arcul palatin .Si daca e zama cum am invatat de la mama o prezint intr-una din farfuriile de suflet ramase de la bunica .

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 2 cepe verzi
  • 4 usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 1 kg frunze loboda de gradina
  • 3 linguri orez
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 200 ml smantana
  • 50 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama cu loboda de gradina:


  1. Legumele si frunzele se curata si se spala .

  2. Ceapa , usturoiul si morcovul maruntite se calesc usor in ulei .

  3. Se toarna deasupra 4 l apa, se adauga orezul si slaninuta feliata .

  4. Sarati si fierbeti 15 minute .

  5. Adaugati frunzele de loboda rupte mai marunt , amestecati si trageti oala de pe foc

  6. .Acriti cu smantana si zeama de lamaie .


 

TIPS-URI

1

Adaugand loboda sau orice alte frunze verzi la sfarsitul fierberii ,pastrati mai multe vitamine care altfel ar fi distruse .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama cu loboda de gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

10.06.2013, 11:55

Asa bunatate nu se refuza!

kukibella 1

12.06.2013, 11:27

babi5 1

19.06.2013, 18:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana