Supa crema de legume cu cascaval afumat

de Constelatialeu in Supe, 27 Noi 2019 | 3078 vizualizari

 

Nu-s fana supe creme, dar uneori ma lovesc niste pofte si ma apuc sa-mi fac poftele. Mi se spune ca-s foarte mofturoasa, probabil ca asa si sunt, dar ce sa fac daca am multi pitici in subordine si fiecare e sarit de pe fix. Sa nu mai lungesc supa si sa scriu ce am prestat si mancat cu o mare pofta. Sa stiti ca supa asta merge pe vremea rece si daca mai esti si un pic racit sigur te vindeca.....

 

INGREDIENTE

  • Legume ( le-am cantarit, dar nu este musai )
  • 1 ciuperca champignon = 70 g
  • 1 morcov =76 g
  • 1 pastarnac =42 g
  • 1 ceapa de apa =74 g
  • 1 cartof alb =247 g
  • 4 catei de usturoi =20 g
  • 200 g amestec de rosii si ardei home made
  • 25 g unt
  • 70 g cascaval afumat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume cu cascaval afumat:

Mi-am pregatit legumele, mai putin usturoiul, le-am curatat si le-am spalat, apoi le-am taiat mai marunt si le-am pus in apa rece, cat sa treaca de 3 degete dupe ce le-am acoperit cu apa. Am presarat putina sare si am pus legumele la fiert pana ce acestea au devenit moi si apa a scazut la jumatate. Le-am pus in blender si am adaugat amestecul de rosii si ardei, separat am curatat usturoiul si l-am taiat marunt, apoi am pus unt in cratita unde au fiert legumele si am calit usturoiul, cat sa se inmoaie putin, apoi am rasturnat totul in blender si am blendat pana am obtinut o crema. Cascavalul l-am taiat mai marunt si l-am pus la final in blender maruntindu-l bine. Am transferat totul in cratita unde am fiert legumele, am clatit blenderul si apa am turnat-o peste supa crema, am lasat la foc mic cat sa dea in 2-3 clocote, am potrivit de sare, am adaugat si piper macinat. Am servit cu crutoane de paine si ardei rosu. Sincer nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult, recunosc iar am mancat ca haplea , ca sa fac sunt pofticioasa si cand mi se pune pata pe ceva chiar ca-s haplea.....si uite asa am ajuns la vorba aia '' niciodata nu spune niciodata '', ma rog, cu miste exceptii ca am chestii pe care chiar nu vreau sa le incerc nici piscata cu ceara, incapatanata leoaica.

TIPS-URI

1

ca sa nu se lipeasca cand o reincalziti, puneti pe baie de abur, are cascaval si acela se topeste

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu cascaval afumat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii crema