Supa crema de linte cu sfecla rosie

de simona72 in Supe, 23 Iun 2015 | 3284 vizualizari

 

M-am indragostit de supele astea, care se prepara extrem de usor si care sunt foarte hranitoare...

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr linte rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 sfeclal rosie de marime medie
  • 3 l supa de pui
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita seminte chimen
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • optional pentru servit iaurt gras grecesc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte cu sfecla rosie:

Eu am avut niste resturi de la un pui din care am facut o supa. Am strecurat supa si am pus in ea ardeiul curat si taiat in felii, morcovii curatati si taiati in bucati mai mari si sfecla curatata si taiata in jumatate.Am adaugat si cateva seminte de chimen, am pus supa cu legumele la fiert si le-am lasat pana legumele sau inmuiat bine. Am scos jumatate din sfecla din supa si am dat-o deoparte.


Avand in vedere ca lintea fierbe foarte repede, pe ea am pus-o la urma la fiert. Am spalat-o in mai multe ape inainte de o pune in supa, iar de fiert a fost gata in aproximativ 10 minute. Dupa ce toate legumele au fost fierte, am luat un mixer vertical si am pasirat legumele pana ajungem la o consistenta fina.


Punem iar pe foc oala cu supa, asezonam cu sare dupa gust, adaugam cateva frunze de busuioc taiate foarte fin sau le pasiram si pe acestea impreuna cu legumele, lasam sa dea supa in clocot si oprim focul. Servim supa cu cubulete de sfecla rosie si dupa preferinte cu iaurt gras...Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

lintea rosie dupa fierbere isi pierde culoarea, devine alb-galbuie...culoarea la supa o dam din celelate legume...

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

23.06.2015, 21:18

si cam atat,ca nu mananc..

MOKUSKA 1

25.06.2015, 14:43

fara sfecla te rog

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taietei de casa