Supa crema de morcovi si telina, cu crutoane si afumatura

de RODIMUR in Supe, 8 Noi 2020 | 3351 vizualizari

 

Ne plac supele cremă, nu de azi, de ieri, ci dintotdeauna și așa se face că aceasta este a douăsprezecea pe care o postez aici. De această dată (pentru că intenția declarată este de a diversifica neîncetat meniul!) am făcut o supă cremă de morcovi, la care am adăugat țelină în proporție aproape egală, pentru a compensa gusturile. Evident, am adăugat și doi cartofi care dau consistență oricărui fel de supă cremă. În final, a ieșit o supă absolut delicioasă și cu o culoare foarte frumoasă. Am servit-o cu crutoane și feliuțe, prăjite ușor, de kaiser. Am mai pus alături smântână, pentru cine dorește un adaos de consistență și chiar și un ardei iute, pentru cine dorește ca supa să aibă un gust ușor picant. De fapt, intenția inițială era să adaug și câteva rondele de ardei iute, în timpul preparării, dar am renunțat, în favoarea alegerii pe care o poate face fiecare.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă cremă densă.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi mari
  • 1/2 țelină mare
  • 2 cepe galbene
  • 2 cartofi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • crutoane
  • feliuțe prăjite de kaiser
  • smântână (opțional)
  • ardei iute (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi si telina, cu crutoane si afumatura:

Se curăță morcovii, țelina și cartofii, se spală bine, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă.

Cât timp fierb legumele, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. La sfârșit, când se ia tigaia cu ceapa călită de pe foc, se adaugă în uleiul fierbinte și usturoiul, curățat, spălat și mărunțit în prealabil.

Când legumele au fiert bine (se verifică înțepând cu o furculiță) se strecoară și se păstrează zeama. Se pasează grosier legumele, după care se dau prin blender, odată cu ceapa călită cu usturoiul, până ce devin o pastă densă.

Se toarnă pasta de legume într-o oală și dacă este prea groasă, se mai adaugă apă caldă. Se mai dă un clocot, iar la sfârșitul preparării se condimentează supa cremă, după gust cu; sare, piper și cimbru.

Se servește caldă, cu crutoane pregătite în prealabil și cu feliuțe prăjite de kaiser.

Cine dorește poate adăuga smântână.

TIPS-URI

1

Tăiați în bucăți mai mici legumele, ca să fiarbă ușor, în apă suficientă, pentru a mai rămâne pentru subțierea supei.

2

Înainte de blenduire, ca să nu forțați prea mult aparatul, ar fi bine să pasați puțin grosier legumele și să le subțiați cu zeama păstrată de la fierberea lor.

3

Serviți supa cremă cu crutoane făcute din timp la cuptor și cu feliuțe de kaiser, prăjite ușor în puțin ulei.

4

Cine dorește, poate servi supa cremă cu smântână, sau poate adăuga smântâna în supă în timpul preparării.

5

Smântâna poate fi subțiată cu un iaurt de calitate, dacă vi se pare prea grasă și dacă doriți să dați supei un gust acrișor.

6

Cine dorește ca supa să aibă un gust ușor picant, poate servi supa cremă cu câteva rondele subțiri de ardei iute uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi si telina, cu crutoane si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

12.11.2020, 19:46

Mulțumesc frumos, Cătălina!

RODIMUR 1

12.11.2020, 19:46

Mulțumesc frumos, Lau!

Adrianele 1

08.12.2020, 16:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa cu spanac si salata verde