Supa cu ciuperci, de post

de mirela0911 in Mancaruri de post, 25 Apr 2021 | 926 vizualizari

 

O supa delicioasa, numai buna pentru pentru perioada aceasta a Postului.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 buc mica de telina
  • 30 ml ulei
  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 lg ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper
  • 5 lg orez
  • 150 ml suc de rosii
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu ciuperci, de post:

Se curata ceapa. Se taie marunt si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa.

Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun si acestea peste ceapa si se lasa sa se caleasca impreuna. Se toarna 2.5 litri de apa peste legume, se adauga si telina lasata intreaga si se lasa sa fiarba.

Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Se pun la calit in uleiul incins intr-o cratita. Se amesteca pentru a se cali pe toate partile, se adauga si putina sare. Dupa ce sui-au schimbat usor culorea, se toarna 2-3 polonice cu supa din oala cu legume si se lasa sa fiarba inabusit timp de 20 de minute.

Dupa ce a trecut timpul, se toarna ciupercile in oala cu legume si se lasa sa mai fiarba impreuna. 

Orezul se fierbre separat in apa cu putina sare. Dupa ce fierbe, se pune in oala cu legume, se adauga si sucul de rosii, se condimenteaza cu sare si putin piper, dupa gust si se lasa sa dea cateva clocote impreuna.

La final se adauga patrunjelul tocat, se acopera oala cu un capac pentru 10 minute apoi se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu ciuperci, de post" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post