Supa cu legume verzi, linte si iaurt

de mihaelar63 in Supe, 29 Ian 2018 | 3331 vizualizari

 

Am incercat sa  prepar o supa in care sa se imbine armonios elementele mai consistente cu cele mai light. Se pare ca mi-a iesit cu succes!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 tulpina praz
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 2 l zeama limpede de pui
  • 4 carnaciori Radic [ crud-uscati ]
  • 6 linguri linte rosie cu mirodenii [ foi dafin , rozmarin , cimbru ]
  • 500 gr legume verzi-mazare, fasole verde , varza de Bruxelles [congelate ]
  • 1pahar iaurt grecesc
  • zeama lamie -optional
  • ceapa verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu legume verzi, linte si iaurt:

  1. Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien.
  2. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete.
  3. Carnaciorii se taie rondele.
  4. Caliti usor prazul. Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.
  5. Turnati deasupra zeama de carne de pui. Sarati.
  6. Adaugati la fiert morcovul.
  7. Dupa 15 minute se pun carmnaciorii, legumele verzi si lintea.
  8. Lasati sa mai dea un clocot timp de 15 minute si probati daca ingredientele s-au patruns.
  9. Gustati si sarati/ piperati daca mai este nevoie.
  10. La servire adaugati verdeata pe deasupra.
  11. Noi am adugat iaurtul direct in farfurie.
  12. Daca va este pe plac, acriti suplimentar cu zeama de lamaie.
  13. Noi am avut langa si painici preparate in cuptor, in casa.

                          Pofta buna !!!    

TIPS-URI

1

Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.

2

Iaurtul grecesc are de regula 10 % grasime si inlocuieste cu succes smantana. In plus nu se fac cocoloase ca la o smantana de proasta calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume verzi, linte si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

04.02.2018, 01:30

Mihaela , avem nevoie de putina veselie in farfurie inaceste zile mai intunecate

oanapl 1

05.02.2018, 22:02

Aș servi și eu o porție că e tare apetisantă!

mihaelar63 1

27.03.2018, 00:31

Oana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte