Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant

de Mitinita in Supe, 21 Ian 2011 | 5473 vizualizari

 

Ma bucur din plin iarna de supa asta!Reteta e pentru o cantitate mare,cum se face la restaurant si provine de la Loveless Cafe,Nashville,SUA.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat sau oase afumate
  • 4 foi de dafin
  • 500 gr mazare verde uscata
  • 3 cartofi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 2 cani cu ceapa tocata
  • 2 cani morcovi taiati cuburi
  • 2 lingurite usturoi,taiat
  • 2 tulpini de telina,taiate
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita zahar
  • sare 
  • piper
  • otet balsamic
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant:

Intr-o oala mare se pune la fiert afumatura cu foile de dafin in 3 litri de apa,cam doua ore si jumatate.

Scoate afumatura,las-o sa se raceasca si rupe bucatile de carne pe care le pui inapoi in supa.

Adauga mazarea verde uscata,cartofii taiati cuburi si cimbru si fierbe pana e fiarta mazarea.

Intr-o tigaie caleste ceapa,morcovul,usturoiul si telina.

Adauga untul si zaharul si lasa sa se caremelizeze.

Pune-le in supa si mai lasa sa fiarba 10 minute.

Se sareaza si se pipereaza.

Se serveste cu putin otet balsamic.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

corina241 1

22.01.2011, 10:29

bunn iar vasul

Mitinita 1

22.01.2011, 12:00

care vas?farfuria? O am de la un targ e pentru copii si imi place mult!

RuxyRux 1

23.01.2011, 19:53

Miti...direct la favo America zici? esti fantastica

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa italiana de legume