Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza

de RuxyRux in Supe, 15 Noi 2010 | 5165 vizualizari

 

Sucul de portocale ofera supei o aroma incredibil de fina si de placuta, ardeii rosii dau culoare si incanta privirea, galustele fac un contrast grozav cu supa...ce poate sa fie mai bun?

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare curatata si taiata felii subtiri
  • 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti
  • 1 morcov mijlociu curatat si taiat rondele
  • 1 cartof mare curatat si taiat felii subtiri
  • 3 ardei rosii mari taiati marunt
  • 4 rosii mari proaspete rase
  • 3 fasii subtiri de coaja de portocala
  • 1/2 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 300 ml apa
  • sucul de la 3 portocale mari
  • 1/2 lingurita sare
  • piper proaspat  
  • Pentru galuste:  
  • 250 gr branza( feta, urda sau ricotta ce doriti)
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • piper proaspat
  • 3 lingurite patrunjel tocat    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza:

Se incinge uleiul intr-o cratita adaugam si o lingura de apa, punem ceapa si o sotam 5 minute. Procedam la fel si cu urmatoarele legume in ordine: morcov, cartof, ardei...lasam pe foc  mic cu capac 5-10 min cu grija sa nu se arda pana se inmoaie ardeii.

Intr-o alta tigaie, punem lingura de ulei adaugam usturoiul si rosiile si sotam 2-3 minute.

Adaugam peste ardeii din oala, turnam apa, jumatate din sucul de portocale, ghimbirul si lasam sa fiarba 15 minute.

Intre timp ne ocupam de galuste.

Amestecam intr-un vas, branza, ouale, faina, sarea, piperul si patrunjelul. Cu o lingura turnam in supa aproximativ 16 galuste,  si se fierbe supa maxim 10 minute avand grija sa nu le zdrobim. Scoatem galustele cu spumiera. scoatem si coaja de portocala, apoi pasam supa intr-un blender, adaugand si restul de suc de portocala.

Dam din nou pe foc dar fara sa fierbem, adaugam galustele si servim...

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei rosii dulci cu galuste de branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

19.11.2010, 16:44

Eiii ne pacalesc cu iarna..sau eu cel putin asa vreau sa cred

horia 1

05.02.2012, 21:43

o noutate pentru mine.arata superb!

RuxyRux 1

05.02.2012, 21:49

Horia multumesc ca mi-ai adus aminte...a fost disperant de buna...am sa o refac curand...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de vitel cu stelute