Supa de ardei umpluti

de adriana65 in Supe, 5 Noi 2009 | 16400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • - 75 g orez
  • - o ceapa
  • - 2 oua
  • - piper
  • - sare
  • - boia de ardei
  • -un morcov
  • - o radacina patrunjel
  • - o radacina mica telina
  • - 10 ardei grasi
  • - frunze de patrunjel verde - 3 sau 4 linguri de ulei
  • - o lingura de faina
  • - 500 ml suc de rosii (bulion)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Mai intai se curata zarzavatul; se curata morcovul, patrunjelul si telina, se spala si se scot cotorii de la ardei. Morcovul, patrunjelul si telina se taie in 4 si se pun la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa.

Intr-un castron se amesteca carnea tocata, ouale, ceapa taiata fin, orezul spalat din mai multe ape, sare, boia si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple ardeii si se pun in oala alaturi de zarzavat. Este posibil sa mai ramana din compozitie, depinde cat de mari sunt ardeii. Daca ii preferati mai mici, asa ca mine o sa va mai ramana sigur. Nici o problema, ii faceti perisoare mici si le puneti in oala la fiert.

Dupa aproximativ o ora, cand s-au fiert ardeii umpluti, se prepara un sos romanesc (rantas, ca in Ardeal); se incinge uleiul, se adauga faina amestecand continuu pentru a nu se arde, iar cand culoarea este galbui deschis se pune o jumatate de lingurita de boia de ardei si imediat sucul de rosii. Se da in clocot, apoi se desarta peste supa din oala. Se mai lasa supa la fiert aproximativ 2 sau 3 minute pentru a se fierbe impreuna cu sosul de rosii.

Deasupra se pun frunze de patrunjel verde.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

adriana65 1

13.11.2009, 09:42

este o supă foarte gustoasă şi nu este greu de făcut. se poate servi cu smantana .

doinita2ina 1

29.06.2014, 11:12

Este un deliciu ardelenesc . Eu pun la fiert doar morcovi taiati rondele si nu ma zgarcesc de loc la usturoi !Am renuntat la telina, radacina de patrunjel .Usturoiul pisat il pun in sos . Incearca si asa !

Panacris 1

19.08.2015, 22:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!