Supa de ardei umpluti

de MotanLaOale in Supe, 13 Sep 2011 | 4304 vizualizari

 

La noi traditia este ca ardeii umpluti sa se faca ca o supa de rosii in care sa se fiarba ardeii umpluti. Se face si mancare scazuta de ardei umpluti, dar mai rar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei potriviti (10-12 ardei)
  • 600g carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 150g orez
  • 1 kg rosii
  • 2 legaturi marar
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri pasta tomate
  • vegeta
  • zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).


Orezul se spala si se lasa in apa rece.


Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.


Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.


Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.


Se poate adauga si 1-2 oua in compozitie. Eu nu am pus deoarece dupa ce fierbe umplutura mi se pare pra tare.


Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine. Se pot pune capacele de rosii deasupra. Eu nu pun deoarece nu le vad rostul, niciodata nu mi-a iesit compozitia.


Se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare sa ii acopere cu 2-3 cm pentru 30 minute.


Rosiile se curata de pielita, se toaca marunt si se adauga in oala.


Se pun si 3 linguri pasta tomate si se mai fierbe 20 munute.


Se potriveste de gust punand zahar si sare si este gata.


Se serveste ca fel intai cu smantana.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

MotanLaOale 1

20.09.2011, 17:04

Doralinda 1

24.01.2013, 14:35

Ce bine arata! La avorite cu ea!

MotanLaOale 1

24.01.2013, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen cu oua si crutoane aromate