Supa de ardei umpluti

de MotanLaOale in Supe, 13 Sep 2011 | 5817 vizualizari

 

La noi traditia este ca ardeii umpluti sa se faca ca o supa de rosii in care sa se fiarba ardeii umpluti. Se face si mancare scazuta de ardei umpluti, dar mai rar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei potriviti (10-12 ardei)
  • 600g carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 150g orez
  • 1 kg rosii
  • 2 legaturi marar
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri pasta tomate
  • vegeta
  • zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).


Orezul se spala si se lasa in apa rece.


Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.


Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.


Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.


Se poate adauga si 1-2 oua in compozitie. Eu nu am pus deoarece dupa ce fierbe umplutura mi se pare pra tare.


Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine. Se pot pune capacele de rosii deasupra. Eu nu pun deoarece nu le vad rostul, niciodata nu mi-a iesit compozitia.


Se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare sa ii acopere cu 2-3 cm pentru 30 minute.


Rosiile se curata de pielita, se toaca marunt si se adauga in oala.


Se pun si 3 linguri pasta tomate si se mai fierbe 20 munute.


Se potriveste de gust punand zahar si sare si este gata.


Se serveste ca fel intai cu smantana.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

MotanLaOale 1

20.09.2011, 17:04

Doralinda 1

24.01.2013, 14:35

Ce bine arata! La avorite cu ea!

MotanLaOale 1

24.01.2013, 15:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de cartofi cu unt si chimen