Supa de ciuperci

de Ksenya in Supe, 31 Mar 2015 | 4874 vizualizari

 

Am tot vazut ca e o avalansa de reteta cu ciuperci,am zis sa vin si eu cu una ca sa tin pasul cu voi.Va prezint o supa fina de ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un catel usturoi
  • partea alba de la un praz
  • un morcov
  • o radacina mare de patrunjel
  • un pastarnac
  • 100 g unt
  • 500 g champignon
  • 50 g hribi uscati si pusi la inmuiat de cu seara
  • o cana de ghebe decongelate eu am pus de la borcan vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/ghebe-la-borcan-51551.html
  • 1 litru supa de legume
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • suc de lamai (optional)
  • piper
  • sare
  • cateva fire patrunjel verde pentru ornat (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ciuperci:

Hribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa.

Intr-o oala incapatoare se toaca legumele  si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga ciupercile  taiate si se lasa la foc mic pentru inca 20 min,se adauga .Hribii se scot se toaca si se adauga in oala.

Intr-o tigaie se topeste untul se adauga faina se lase putin si se diluaza  treptat cu supa fierbinte in care au fiert hribii ,se amesteca energic pentru a evita formarea cocoloaselor ,se lasa la fiert pana obtinem un sos ca o smantana, se adauga in oala trecand sosul   prin sita,se adauga supa de legume fierbinte se lasa 5 minute la foc,se adauga laptele fierbinte se aduce la punctul de fierbere si se opreste flacara.Se potriveste dupa gust cu sare si piper.La sfarsit adaugam catelul de usturoi.Amestecam ,acoperim si lasam supa pentru 15 minute,pentru ca contimentele sa "inprieteneasca".Se orneaza cui ii place cu patrunjel toca si se acreste dupa gust cu suc de lamaie! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ksenya 1

01.04.2015, 10:50

Carmen,e...

iry-gabriela 1

01.04.2015, 14:35

Buna supica ta

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:43

Foarte buna! Eu o fac cu apa in loc de supa si o cutie de 250g de smantana 24% in loc de lapte. Si mult marar; si servita cu paine prajita unsa cu unt.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci cu smantana si crutoane