Supa de ciuperci

de Ksenya in Supe, 31 Mar 2015 | 4935 vizualizari

 

Am tot vazut ca e o avalansa de reteta cu ciuperci,am zis sa vin si eu cu una ca sa tin pasul cu voi.Va prezint o supa fina de ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un catel usturoi
  • partea alba de la un praz
  • un morcov
  • o radacina mare de patrunjel
  • un pastarnac
  • 100 g unt
  • 500 g champignon
  • 50 g hribi uscati si pusi la inmuiat de cu seara
  • o cana de ghebe decongelate eu am pus de la borcan vezi reteta http://www.bucataras.ro/retete/ghebe-la-borcan-51551.html
  • 1 litru supa de legume
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • suc de lamai (optional)
  • piper
  • sare
  • cateva fire patrunjel verde pentru ornat (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ciuperci:

Hribii se pun la fiert pentru 15 min separat cu un litru de apa.

Intr-o oala incapatoare se toaca legumele  si se pun la fiert in 2 litri de apa cu un pic de sare pentru 10 min,se adauga ciupercile  taiate si se lasa la foc mic pentru inca 20 min,se adauga .Hribii se scot se toaca si se adauga in oala.

Intr-o tigaie se topeste untul se adauga faina se lase putin si se diluaza  treptat cu supa fierbinte in care au fiert hribii ,se amesteca energic pentru a evita formarea cocoloaselor ,se lasa la fiert pana obtinem un sos ca o smantana, se adauga in oala trecand sosul   prin sita,se adauga supa de legume fierbinte se lasa 5 minute la foc,se adauga laptele fierbinte se aduce la punctul de fierbere si se opreste flacara.Se potriveste dupa gust cu sare si piper.La sfarsit adaugam catelul de usturoi.Amestecam ,acoperim si lasam supa pentru 15 minute,pentru ca contimentele sa "inprieteneasca".Se orneaza cui ii place cu patrunjel toca si se acreste dupa gust cu suc de lamaie! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ksenya 1

01.04.2015, 10:50

Carmen,e...

iry-gabriela 1

01.04.2015, 14:35

Buna supica ta

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:43

Foarte buna! Eu o fac cu apa in loc de supa si o cutie de 250g de smantana 24% in loc de lapte. Si mult marar; si servita cu paine prajita unsa cu unt.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci