Supa de creveti

de laylalala in Supe, 23 Ian 2011 | 3459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr creveti mari, decorticati
  • 2 linguri ulei de masline cu lamaie
  • 1 ceapa, curatata si tocata
  • 1 lingura zahar
  • 1 morocv, taiat cubulete
  • 1 cartof dulce, decojit si taiat cubulete
  • 70 mi vin alb
  • 30 ml Bacardi with Lime
  • 200 ml bulion de rosii
  • 500 ml lapte (cu cel putin 1,5 % grasime)
  • 1 lingurita paprika

Pentru servire

  • 140 gr smantana
  • 4 creveti decorticati
  •  patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de creveti:

1.Inlatura coaja de pe coada crevetilor. Incinge uleiul intr-o cratita, adauga ceapa si zaharul caleste-o pana cand se caramelizeaza. Adauga crevetii, morocvul si cartoful dulce.Caleste totul 4-5 minute. Adauga vinul si Bacardi si lasa sa fiarba la foc mare pana cand se evapora alcoolul. Adauga bulionul de rosii si laptele. Lasa sa fiarba 30 minute.Da supa prin blender iar apoi poti sa o treci printr-o sita pentru a fi mai fina. Adauga paprika si un praf de sare.


2.Pune supa inapoi in cratita si mail las-o pe foc inca 2 minute.Adauga smantana si amesteca bine.


Pentru servire, prajeste cei 4 crevetii in putin unt. In fiecare farfurie pune supa, in mijloc un crevete si presara cu putin patrunjel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mena29 1

24.01.2011, 10:07

lia maria 1

24.01.2011, 12:42

Mihaela11_jo 1

24.01.2011, 14:55

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de pasare cu galuste