Supa de fasole

de katty in Supe, 6 Apr 2017 | 435 vizualizari

 

Retete de post economice
 
In zona Olteniei, aceasta supa se pregateste, mai ales cand se fac pomeni de post la sat.

 

INGREDIENTE

  • 1/2kg fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • sare
  • piper boabe
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lingura ulei
  • 2 foi de dafin
  • fidea de post
  • leustean verde tocat fin
  • 1 lingura baza de legume
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole:

Fasolea se curata bine de impuritati, se spala, apoi se pune intr-o oala si se acopera cu apa. Se dau cateva clocote, apoi se strecoara. Se pune din nou cu apa (cam 3-4 parti ) si se pune la foc, pana la primul clocot. Se acopera cu un capac si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert cu apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam legumele intregi curatate si spalate, piperul, foile de dafin, cimbrul si putina sare. Fierbem pana fasolea s-a inmuiat, apoi luam de pe foc si scurgem zeama. Din boabe, impreuna cu legumele facem fasole batuta, iar in zeama, vom face o supa de post.


Punem inapoi zeama de la fasole la foc, daca este prea groasa, o mai subtiem cu apa. Adaugam uleiul, baza de legume, iar cand incepe sa clocoteasca, punem fideaua. Lasam sa fiarba cat este nevoie, adaugam leusteanul si stingem focul.


Putem adauga in supa si 2-3 linguri de boabe de fasole si 1 morcov pe care il vom taia in bucati mai mici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

06.04.2017, 20:07

Buna!

miki_a 1

03.05.2017, 07:16

noiinbucatarie 1

18.05.2017, 14:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste