Supă de legume cu varză de Bruxelles

de carmenvlad in Mancaruri de post, 3 Dec 2011 | 4243 vizualizari

 

Pentru că mi-au rămas cateva verze de la mancarea de piept de pui, am ales să fac o supă de legume cu varză de Bruxelles. Rețetele mele sunt acum mai dietetice deoarece trebuie să țin regim. Dar ele pot fi imbogățite cu smântână sau iaurt, sau orice altceva doriți.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1țelină mică
  • 1 cartof
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 3-4  boabe de piper
  • sare după gust
  • 2 l apă
  • 1 linguriță pătrunjel verde proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de legume cu varză de Bruxelles:


Se curăță zarzavatul, se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în 2 l apă rece. Se adaugă sarea și boabele de piper. Se fierbe până când legumele sunt pătrunse (se încearcă cu furculița legumele și dacă aceasta intră ușor, atunci legumele sunt fierte). Se scot legumele și se mixează într-un blender, adăugând câte puțină zeamă caldă. Se trece apoi piureul de legume print-o sită, se strecoară și zeama în care au fiert legumele și apoi se pun din nou la fiert. Se adaugă și varza de Bruxelles opărită în prelabil și se mai fierbe 10 minute. Se potrivește de sare dacă mai este nevoie și se mai dă câteva clocote. Se oprește focul, se presară pătrunjel verde tocat și se servește cu crutoane.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de legume cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Dana_Retetegg 1

03.12.2011, 21:44

MotanLaOale 1

04.12.2011, 00:09

carmenvlad 1

05.12.2011, 18:53

Multumesc Sufletista, Motanel, Retetegg.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Supă de legume cu găluște