Supă de legume cu varză de Bruxelles

de carmenvlad in Mancaruri de post, 3 Dec 2011 | 3554 vizualizari

 

Pentru că mi-au rămas cateva verze de la mancarea de piept de pui, am ales să fac o supă de legume cu varză de Bruxelles. Rețetele mele sunt acum mai dietetice deoarece trebuie să țin regim. Dar ele pot fi imbogățite cu smântână sau iaurt, sau orice altceva doriți.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1țelină mică
  • 1 cartof
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 3-4  boabe de piper
  • sare după gust
  • 2 l apă
  • 1 linguriță pătrunjel verde proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de legume cu varză de Bruxelles:


Se curăță zarzavatul, se taie bucăți potrivite și se pune la fiert în 2 l apă rece. Se adaugă sarea și boabele de piper. Se fierbe până când legumele sunt pătrunse (se încearcă cu furculița legumele și dacă aceasta intră ușor, atunci legumele sunt fierte). Se scot legumele și se mixează într-un blender, adăugând câte puțină zeamă caldă. Se trece apoi piureul de legume print-o sită, se strecoară și zeama în care au fiert legumele și apoi se pun din nou la fiert. Se adaugă și varza de Bruxelles opărită în prelabil și se mai fierbe 10 minute. Se potrivește de sare dacă mai este nevoie și se mai dă câteva clocote. Se oprește focul, se presară pătrunjel verde tocat și se servește cu crutoane.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de legume cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (9)

Dana_Retetegg 1

03.12.2011, 21:44

MotanLaOale 1

04.12.2011, 00:09

carmenvlad 1

05.12.2011, 18:53

Multumesc Sufletista, Motanel, Retetegg.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Supă de legume cu găluște