Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas

de retetepersane in Supe, 11 Feb 2011 | 9585 vizualizari

 

Dal Adas este o supa foarte populara in Iran, in special in zona sudica. Este foarte consistenta si aromata, gustul picant al usturoiului completandu-se perfect cu cel acrisor al tamarindului

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de linte aleasa si spalata, aproximativ 500g
  • o ceapa mare
  • 4 graunti de usturoi mari sau mai multi - aroma trebuie sa fie evidenta
  • 2-3 linguri pasta de tamarind - dupa gust
  • 2 lingurite turmeric
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas:

1. Se calesc in ulei ceapa taiata fin si usturoiul tocat, se condimenteaza cu turmeric si boia de ardei, amestecandu-se sa nu se arda.

2. Se adauga pasta de tomate, apoi lintea, se completeaza cu apa, se sareaza si se lasa sa fiarba.

3. Cand lintea este fiarta, se adauga treptat pasta de tamarind, gustandu-se dupa fiecare lingura. Supa trebuie sa fie acrisoara.

4. Se mai lasa sa fiarba 5 minute si se serveste cu paine prajita sau orez basmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole