Supa de pui cu galuste

de Bucataras Medi in Supe, 18 Oct 2010 | 2964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • sare,piper
  • Pentru galuste:
  • 8 linguri cu gris
  • 2 oua
  • ulei de masline
  • sare
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Carnea se spala , se portioneaza ,se pune in oala, se acopera cu apa ,se sareaza si se lasa sa dea in cateva clocote.Se arunca prima apa ,se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza.Se lasa circa 30 min la fiert timp in care se curata legumele(eu ceapa o crap in patru si dupa ce a fiert bine o scot, pastarnacul , morcovul si ardeiul taiate fasii mai mari ) si apoi se adauga in supa .Dupa ce legumele au fiert si ni se pare ca sunt prea multe putem sa mai scoatem din ele.


Separat se prepara galustele:batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec care se desprinde usor de pe peretii vasului.Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine.Dam focul mic la supa, punem in vasul cu supa circa 1/2 pahar cu apa rece si incepem cu ajutorul unei linguri pe care o udam tot timpul cu apa rece sa punem galustile.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min.timp in care mai adaugam din cand in cand apa rece .Tragem apoi de pe foc ,punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.


Asezonam cu patrunjel verde.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bucataras Medi 1

19.10.2010, 21:07

Stiu Ela..........supa iti place ......da eu cel mai mult ma bucur ca ai inceput sa mananci si ciorbe................

ela 1

19.10.2010, 21:22

azi am facut ciorba de perisoare...si am mancat si eu....

Bucataras Medi 1

21.10.2010, 15:09

ah, ela ce-mi place de tine................nu-i asa ca a fost buna?.............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ramyun-supa coreeana