Supa de mazare cu spetzli

de dentistutza in Supe, 22 Oct 2010 | 4510 vizualizari

 

O reteta de familie pe care mama o face ( zic eu) mai gustoasa ca mine chiar daca respectam aceleasi indicatii. Asta e, tot ce face mama e bun...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. mazare fina, proaspata sau congelata
  • 2 cepe potrivite
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • 2-3 linguri unt
  • pentru spetzli
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 cani faina
  • 1 lingura unt topit
  • piper sau boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mazare cu spetzli:

Supa:  

Ceapa se toaca fin si se caleste usor in cratita cu putin unt cat sa devina sticloasa.Se pune apa la fiert impreuna cu ceapa si cand clocoteste se adauga mazarea ,  se potriveste focul- sa fie domol. Se lasa la fiert pana incepe sa se inmoaie mazarea ( fierbe destul de repede) si se condimenteaza cu sare si piper.

Spetzli:

Se bat ouale intr-un castronel,se pune sarea si piper/boia si treptat se adauga faina cat cuprinde pentru un aluat moale, lipicios dar nu curgaret. Se adauga untul topit. In supa care fierbe se pun mici galuscute cu varful linguritei.Se lasa sa fiarba numai cateva minute pana se ridica toate la suprafata. 

 Oprim focul, punem mararul tocat fin si untul .  Se serveste cu smantana sau iaurt amestecat cu putina menta tocata fin.

TIPS-URI

1

cand se toarna galuscutzele ca sa fie mai usor se inmoaie lingurita de fiecare data in supa care fierbe inainte de a o introduce in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu spetzli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dentistutza 1

22.10.2010, 10:35

va astept, poftim la masa!!!

onuta 1

22.10.2010, 13:45

buna supita.

nadina73 1

23.10.2010, 01:35

buna rau de tot5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de varza gustoasa