Supa de mazare cu spetzli

de dentistutza in Supe, 22 Oct 2010 | 2105 vizualizari

 

O reteta de familie pe care mama o face ( zic eu) mai gustoasa ca mine chiar daca respectam aceleasi indicatii. Asta e, tot ce face mama e bun...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. mazare fina, proaspata sau congelata
  • 2 cepe potrivite
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
  • 2-3 linguri unt
  • pentru spetzli
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 cani faina
  • 1 lingura unt topit
  • piper sau boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de mazare cu spetzli:

Supa:


Ceapa se toaca fin si se caleste usor in cratita cu putin unt cat sa devina sticloasa.Se pune apa la fiert impreuna cu ceapa si cand clocoteste se adauga mazarea , se potriveste focul- sa fie domol. Se lasa la fiert pana incepe sa se inmoaie mazarea ( fierbe destul de repede) si se condimenteaza cu sare si piper.


Spetzli:


Se bat ouale intr-un castronel,se pune sarea si piper/boia si treptat se adauga faina cat cuprinde pentru un aluat moale, lipicios dar nu curgaret. Se adauga untul topit. In supa care fierbe se pun mici galuscute cu varful linguritei.Se lasa sa fiarba numai cateva minute pana se ridica toate la suprafata.


Oprim focul, punem mararul tocat fin si untul . Se serveste cu smantana sau iaurt amestecat cu putina menta tocata fin.

 

TIPS-URI

1

cand se toarna galuscutzele ca sa fie mai usor se inmoaie lingurita de fiecare data in supa care fierbe inainte de a o introduce in aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu spetzli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

dentistutza 1

22.10.2010, 10:35

va astept, poftim la masa!!!

onuta 1

22.10.2010, 13:45

buna supita.

nadina73 1

23.10.2010, 01:35

buna rau de tot5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu legume