Supa de rosii cu ardei copti si galuste

de Merisor in Supe, 24 Aug 2013 | 8402 vizualizari

 

Imi place mult combinatia rosii + ardei copti pe care o folosesc la diverse mancaruri.
De data aceasta am folosit-o la supa cu galuste si a iesit foarte buna!

 

INGREDIENTE

Pentru supa:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 ardei copti(kapia)
  • 4 rosii mari
  • 1 capatana usturoi
  • busuioc
  • piper macinat
  • sare
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • 3,5 l apa

Pentru galuste:

  • 2 oua
  • 6 linguri gris
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu ardei copti si galuste:

Incepem prin a curata si spala bine legumele.

Pentru rosii, am pus 1/2 l apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am scufundat rosiile in ea pentru cateva minute, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pentru a le decoji.

Ardeiul l-am copt, l-am curatat apoi l-am trecut prin robot impreuna cu rosiile decojite.

Restul legumelor, le-am trecut prin robot si le-am pus la inabusit in putina apa cu sare si ulei de masline.

Cand s-au inmuiat legumele am adaugat rosiile si ardeiul copt, am mai lasat cateva minute si am completat cu apa fiarta.

Am acoperit vasul si am lasat la fiert aproximativ 20 minute.

Intre timp am pregatit compozitia pentru galuste.

Am batut cele doua oua cu putina sare, apoi am adaugat pe rand cele 6 linguri de gris.

Am omogenizat si am  lasat compozitia sa se odihneasca timp in care grisul si-a marit volumul.

Am adaugat si putin patrunjel tocat in compozitie.

Cand am considerat ca legumele sunt suficient de fierte, am adaugat galustele punand cate o lingurita din compozitie in supa.

Au iesit 24 de galuste micute, care aproape si-au dublat volumul in timpul fierberii.

Am condimentat supa cu piper si busuioc uscat, am potivit de sare si am mai lasat-o  pe foc aproximativ 15 minute, dupa care am tocat patrunjelul verde si l-am adaugat dupa stingerea focului.

Este o supa putin dulceaga si condimentata.

TIPS-URI

1

Daca galustele se intaresc mai mult decat trebuie in timpul fierberii, se vor stropi din cand in cand cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu ardei copti si galuste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu perisoare