Supa de rosii cu galuste bavareze

de merisor in Supe/Ciorbe, 14 Iun 2015 | 7055 vizualizari

 

Mi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu spor.
Le-am mai facut de cateva ori de atunci, iar azi am zis sa le incerc si intr-o supa dulce-acrisoara, de rosii.
Foarte bine s-au asortat la aceasta supa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste:
  • 4 chifle de 1 zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 gogosari copti
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 750 ml apa, pentru fiert galustele
  • Pentru supa:
  • 2 conserve de rosii decojite, in suc de rosii(de la LIDL)
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • sare dupa gust
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • apa in care au fiert galustele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste bavareze:

Mai intai pregatim galustele.

Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas.

Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle.

Punem uleiul impreuna cu untul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam totul peste ingredientele din vas.

Adaugam si patrunjelul tocat marunt.

Amestecam ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele  si punem amestecul rezultat, peste celelalte ingrediente.

Amestecam bine compozitia, cu mana, apoi adaugam piper, nucsoara si sare dupa gust si la final, treptat, pesmetul, amestecand continuu, pana cand obtinem o pasta omogena.

Cu mainile umezite in apa, formam galustele de marimea unei mingi de ping pong.

Punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam galustele in ea.

Le lasam sa fiarba pana cand se vor ridica la suprafata apei, apoi stingem focul.

Pentru supa de rosii, tocam ceapa solzisori si o punem la inabusit in ulei si putina zeama de la galuste.

Lasam ceapa sa se prepare bine, picurand cand si cand din zeama.

Rosiile decojite le punem in robot impreuna cu sucul in care au stat si le mixam bine, apoi le adaugam peste ceapa bine patrunsa.

Le lasam sa dea intr-un clocot, apoi le gustam si le asezonam cu condimente.

Eu pun cate un praf de condimente, amestec bine, las sa dea intr-un clocot si gust, apoi mai adaug sau nu condimente.

Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste sosul de rosii si dupa cateva minute adaugam galustele si apa in care au fiert, precum si frunzele de busuioc tocate marunt.

Mai lasam vasul pe foc pentru 5-10 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi rosii proaspete si eu folosesc, dar atunci cand ma satisface gustul lor, adica de la mama din gradina.

2

Optional se poate adauga o lingurita de zahar, daca rosiile sunt acrisoare.

3

Supa se poate servi alaturi de felii subtiri si crocante de bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste bavareze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Ina 1

13.01.2016, 20:52

nici reteta asta n-o vazusem La favorite cu bavarezele astea , daca le lauzi atat

Rahela Velicu 1

06.05.2017, 18:50

Ce bine arata!

Ancutsa 1

11.12.2017, 13:54

Foarte interesanta! Mi-a placut mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste