Supa de rosii cu galuste bavareze

de merisor in Supe/Ciorbe, 14 Iun 2015 | 4942 vizualizari

 

Mi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu spor.
Le-am mai facut de cateva ori de atunci, iar azi am zis sa le incerc si intr-o supa dulce-acrisoara, de rosii.
Foarte bine s-au asortat la aceasta supa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste:
  • 4 chifle de 1 zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 gogosari copti
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 750 ml apa, pentru fiert galustele
  • Pentru supa:
  • 2 conserve de rosii decojite, in suc de rosii(de la LIDL)
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • sare dupa gust
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • apa in care au fiert galustele
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste bavareze:

Mai intai pregatim galustele.


Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas.


Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle.


Punem uleiul impreuna cu untul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam totul peste ingredientele din vas.


Adaugam si patrunjelul tocat marunt.


Amestecam ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele si punem amestecul rezultat, peste celelalte ingrediente.


Amestecam bine compozitia, cu mana, apoi adaugam piper, nucsoara si sare dupa gust si la final, treptat, pesmetul, amestecand continuu, pana cand obtinem o pasta omogena.


Cu mainile umezite in apa, formam galustele de marimea unei mingi de ping pong.


Punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam galustele in ea.


Le lasam sa fiarba pana cand se vor ridica la suprafata apei, apoi stingem focul.


Pentru supa de rosii, tocam ceapa solzisori si o punem la inabusit in ulei si putina zeama de la galuste.


Lasam ceapa sa se prepare bine, picurand cand si cand din zeama.


Rosiile decojite le punem in robot impreuna cu sucul in care au stat si le mixam bine, apoi le adaugam peste ceapa bine patrunsa.


Le lasam sa dea intr-un clocot, apoi le gustam si le asezonam cu condimente.


Eu pun cate un praf de condimente, amestec bine, las sa dea intr-un clocot si gust, apoi mai adaug sau nu condimente.


Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste sosul de rosii si dupa cateva minute adaugam galustele si apa in care au fiert, precum si frunzele de busuioc tocate marunt.


Mai lasam vasul pe foc pentru 5-10 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi rosii proaspete si eu folosesc, dar atunci cand ma satisface gustul lor, adica de la mama din gradina.

2

Optional se poate adauga o lingurita de zahar, daca rosiile sunt acrisoare.

3

Supa se poate servi alaturi de felii subtiri si crocante de bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste bavareze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

merisor 1

09.07.2015, 08:26

Pe noi ne-au cucerit aceste galuste si le prepar cu drag
Mihaela, la ce combinatii faci tu in mancaruri si unele chiar greoaie pentru fiere sau stomac, nu cred ca nu ti-ar placea aceste galuste

Ina 1

13.01.2016, 20:52

nici reteta asta n-o vazusem La favorite cu bavarezele astea , daca le lauzi atat

noiinbucatarie 1

06.05.2017, 18:50

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii