Ciorba de stevie si loboda cu omleta

de Bucatardinpasiune in Supe/Ciorbe, 5 Apr 2013 | 3604 vizualizari

 

Da! Banala ciorba de stevie! Probabil ca va ganditi c-am ramas in pana de idei de postez o astfel de reteta pe care stie oricine s-o prepare. Poate ca da! Dar noua ne place atat de mult, incat m-am gandit sa va impartasesc si voua varianta asta cu omleta, mai ales c-a venit primavara cu alaiul ei de verdeturi si ar fi pacat sa nu profitam cu totii.

 

INGREDIENTE

  •  2 morcovi potriviti ca marime,
  •  aproximativ 30 gr. telina (p-asta chiar am cantarit-o),
  •  1 pastarnac,
  •  2 legaturi ceapa verde,
  •  1 legatura loboda,
  •  1 legatura stevie (a mea cuprindea cam 15 frunze mari),
  •  2 cartofi potriviti ca marime,
  •  500 ml. bors,
  •  1 legatura de leustean,
  •  1 conserva de rosii cubulete (puteti folosi si proaspete; cred ca 4 rosii ar fi suficiente - se oparesc, se curata de coaja si se taie cubulete),
  •  3 linguri ulei de masline,
  •  4 oua,
  •  sare dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie si loboda cu omleta:

Punem la fiert 2,5 litri apa cu un praf de sare si 1 lingura de ulei de masline. Intre timp spalam si taiem cubulete morcovul, pastarnacul si telina pe care le punem la fiert in apa clocotita.


Dupa aproximativ 15 minute adaugam ceapa verde tocata maruntel si cartofii taiati cubulete. Dam focul la mic si asteptam sa fiarba cartofii pe jumatate, moment in care adagam rosiile. Lasam in continuare pe foc, iar cand cartofii s-au fiert complet, adaugam stevia si loboda rupta in bucati mici.


Acestea nu trebuie sa fiarba decat vreo doua - trei minute, pentru ca oricum se inmoaie instantaneu in apa clocotita. Apoi, transformam supa in ciorba adaugand borsul, pe care-l lasam sa dea in cateva clocote.


Oprim focul si asezam deasupra omleta din cele patru oua, taiata bucati mici si leustean proapat tocat, din belsug.


Noi adoram ciorbita asta racoritoare pe care o servim si calda, dar si rece, alaturi de ceapa verde sau ardei iute.


Am pregatit-o ieri si deja am terminat-o. Saptamana viitoare o sa le vin iarasi de hac steviei si lobodei din frigider, ca oricum am cumparat prea mult pentru ciorbita de ieri.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie si loboda cu omleta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

05.04.2013, 21:31

O minunatie! Ti-as face o sugestie...dar te rog sa nu te supi pe mine...inlocuieste pastarnacul cu radacina de patrunjel...eu am facut-o de multa vreme...frunzele de pastarnac sunt atat de toxice cum nu-ti imaginezi...daca pielea intra in contact cu seva lui e nenorocire se lasa cu niste bube ingrozitoare ...de la frunzele de patrunjel nu se va intampla niciodata asa ceva...asta m-a facut sa renunt si sa-l inlocuiesc definitiv...( nu consum niciodata asa ceva, chiar daca e comestibil) ...felicitari pentru ciorbita!

Bucatardinpasiune 1

06.04.2013, 20:00

Multumesc pentru sugestie, RuxyRux. Chiar nu stiam! Voi tine cont de parerea ta, desi,recunosc, ca mi-e tare greu sa renunt la pastarnac. Imi place tare mult aroma lui.
Dar, inteleg din ce mi-ai scris ca doar frunzele de pastranac sunt otravitoare sau si radacina?

Zebra 1

29.04.2015, 13:01

O reteta buna pe care o voi incerca! Am de adaugat ceva: inainte de a fi introdusa in oala cu celelalte legume,stevia trebuie fiarta in cateva clocote,separat ,iar apoi strecurata,iar apa in care a fiert aruncata. Altfel,stevia e toxica! Cu bine! C.M.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare