Supa de rosii cu ghebe

de Rocsi in Supe, 27 Ian 2014 | 1512 vizualizari

 

Este foarte rece afara si trebuie sa profitam de supe si ciorbe calde din plin, eu una asa cred. Chiar daca nu avem rosii din alea parfumate de gradina, putem pregati o supa rosii folosindu-ne de rosiile decojite la cutii, de sucul de rosii ce ni l-am pregatit noi pentru iarna, ca doar am fost harnici nu? Pana una alta eu va invit la o supita calda...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana ghebe in sare
  • 300 gr rosii decojite intregi ( eu am folosit de la Sun food)
  • 500-600 ml suc de rosii pregatit in casa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • 2 linguri zarzavat
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 3-4 linguri orez
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu ghebe:

Ghebele le punem in apa rece la desarat. Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim apoi il taiem julien. Ardeiul rosu il facem cuburi, la fel si rosiile decojite. Dupa ce ghebele au stat la desarat, le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite.


Intr-o oala punem circa 4-5 litri de apa. O transferam pe foc si cand clocoteste adaugam ghebele, ceapa, morcovul, ardeiul si zarzavatul pe care inainte il trecem pe sub un jet de apa rece. Lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi punem rosiile cuburi, sucul de rosii, pasta de gogosari cu kapia.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Dupa ce au fiert suficient legumele, spalam orezul, ii dam drumul in supa, adaugam si uleiul. Daca nu vreti sa adaugati uleiul la fiert, puteti cali in el le inceput legumele. Este alegerea voastra. Mai dam cateva clocote pana este fiert si orezul iar la final presaram patrunjel verde tocat, putin busuioc uscat si acoperim oala sa ia din arome.


Se poate servi cu smantana. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

gaby_gabytza 1

30.01.2014, 11:11

interesanta

Rocsi 1

30.01.2014, 11:44

Gabytza

Valclaudia 1

01.01.2015, 11:13

cred ca-i delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gazpacho